Akdoğan, yumruk olayına cevap verdi




Tarih: 15 Ağustos 2022 Pazartesi 16:31


Tarım Bakanı Vahit Kirişçi’nin Yörükleri ziyareti esnasında; hayvan üreticisi Muhammet Şahin’in kendisine Mersin Damızlık Koyun ve Keçi Üreticiler Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan tarafından yumruk atıldığını iddia etmişti. Akdoğan ise konu ilgili cevap verdi, “Ben orada Muhammet Şahin denen arkadaşı hiç görmedim” dedi.

Haber- Emrah Birgül

Küçükbaş hayvan üreticisi Muhammet Şahin, Tarım Bakanı Vahit Kirişçi ziyareti öncesinde sıkıntıları anlatmak için Bakan’ın yanına gideceğini ve izin verilmediği yönünde Mersin Damızlık Koyun ve Keçi Üreticiler Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan tarafından yumruklandığını iddia etmişti. Akdoğan ise Muhammet Şahin’i program esnasında hiç görmediğine belirterek, yumruk olayla bir ilgisinin olmadığını ifade etti. Hayvansal sıkıntıları için Bakan Kirişçi ile üreticilerle bir araya geldiklerini kaydeden Akdoğan, “Geçen hafta cuma günü Sayın Bakanımız, hayvancılarla bir araya geldi. Hayvancılık sektöründe biraz problemler var. Özellikle girdi maliyetleri, yem sorunları ile ilgili Bakan Bey’i davet ettik, bu çözüm olsun diye. Oraya da 2 bin, 3 bin civarında hayvan besleyenler geldi. Biz oradaydık, ‘bu bana yumruk attı’ diyen arkadaşı görmedim. Yani orada kendisine yumruk atıldığını iddia ediyor. Benim yanımda program esnasında bir sürü insanlar var. Bakan Bey var, Bakan yardımcısı var, milletvekilleri var yani hepimizi oradaydık. Böyle bir şey yaşanmadı, tamamen iftira atıyor. Kendisi program öncesi oraya geliyor,  ben zaten görmedim. Sadece orada biraz bağırmış, çağırmış. Muhtemelen ortalığı germeye çalışmış. Ben sadece onu duydum. Ben başka bir şey duymadım” şeklinde konuştu.

 

“TAMAMEN BİR İFTİRA ÖYLE SÖYLEYEYİM”

Muhammet Şahin’in ‘Başka konteynırları kendisine aldı’ konuşmasına cevap veren Akdoğan, “Konteynırlar var, 5-6 yıl önce yaptığımız bir proje, bu mera ile ilgili bir proje. ‘Bu konteynırları kendilerine verdi’ gibisinden konuşuyor. Bizim koyun keçi birliği ile alakası yok, ben o zaman merada birlik başkanıydım. Bizim o Erdemli Topuz Köyü merasına yaptırdığımız konteynırları oradaki üreticilere verdik. Onlardan bahsediyor, bende orada mera birlik başkanıyım. Ondan suçlamalarda bulunuyor. Tamamen bir iftira öyle söyleyeyim. Onun birlik ile alakası yok. Orada Bakan Bey’de vardı, herkes de oradaydı öyle bir şey yoktu. Bakan Bey’in olduğu yerde kimse tepki göstermedi. Biz öyle bir şey duymadık, bende Bakan Bey ile yan yanaydık. Program boyunca sürekli Bakanımızın yanındaydım. Ben o adama yaklaşmadım, görmedim onu bile. Onun bir arkadaşı varmış, bende dedim ki arkadaşına sorunları varsa gelsinler çadırda Bakan Bey ile görüşsünler. Program esnasında sorunları olan söylesin dedik. Çünkü orada kalabalık çok olunca muhtemelen zaman ayıramaz diye, sadece benim kendisine yönelik bir arkadaşı vesilesi ile onu konuşmayı yaptım” ifadelerini kullandı.

 

“PROVOKATÖR YAPIYOR, SADECE TEK KİŞİYE DEĞİL, HERKESE ÖYLE”

Programı kendilerinin organize ettiklerini, orada herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını ifade eden Akdoğan, “Bizim sadece Bakan Bey ile sadece Yörükler bir araya geldi. Programı biz organize ettik. Bakan Bey geldi, konuşma yaptı. Ondan sonra çadırlara gitti, üreticileri dinledi. Bir olumsuzluk yaşanmadı. Orada zaten kolluk kuvveti var. Bugün öncesinde jandarma hepsi oradaydı. Program öncesinden geldiler, teftiş yaptılar. Öyle bir şey olmuş olsa, kalkıp jandarmaya söylemez mi? Böyle bir şey oldu diye. Bakan Bey helikopter ile gelirken, o arkadaş kendisi canlı video yapıyordu. Bende o esnada Bakan Bey’i karşılamak için helikopterin ineceği yerdeydim. Hatta biz yarım saat önce gittik. Helikopter bekledik. Helikopter gelirken o canlı yayın yapıyor orada. Şimdi orada öyle bir olay olmuş olsa, canlı yayın yapar mı? Ya da orada jandarmaya gitmez mi? Provokatör yapıyor, sadece tek kişiye değil, herkese öyle” dedi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA