Vali Pehlivan: “30 Ağustosta büyük bir destan yazıldı”




Tarih: 30 Ağustos 2022 Salı 17:35


Mersin’de 30 Ağustos Zafer Bayramı düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. Yoğun katılımının sağlandığı törenin bitiminden sonra günün anlam ve önemiyle ilgili konuşan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, “Bugün önemli bir gün, Büyük Taarruz Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin ve Muharebe Zaferi’nin 100’üncü yıldönümü. Bundan tam 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk Başkomutanlığında verilen mücadeleler neticesinde Anadolu toprakları düşmandan temizlendi ve bu zaferle birlikte Cumhuriyet’in ilanı yolunda büyük bir adım atıldı. Büyük bir zafer kazanıldı. Büyük bir destan yazıldı” dedi.

Haber- Emrah Birgül

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl dönümü Mersin Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan tören ile kutlandı. Coşku ile kutlanan törene, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, il protokolü ve çok sayıda öğrenci katıldı.  Vali Pehlivan, Tuğamiral Gedik ve Başkan Seçer’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla birlikte Türk Bayrağı göklere çekildi. Kültür Merkezinde tebriklerin kabul edilmesiyle birlikte tören tekrardan Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. Öğrencilerin şiir okuduğu törende, Büyükşehir Halk Oyunları Ekibinin, Jandarma komandoların yaptığı silahlı hareket ve zeybek oyun gösterileri seyircilerden büyük alkış topladı. 30 Ağustos Zafer Bayramı’na özel, meydanda günün konuşmasını yapan Türk Silahlı Kuvvetleri adına Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’nda görevli bir Binbaşı, “Bu zafer tarihinin her döneminde hür yaşamış yüce Türk ulusun ulu önderin etrafında kenetlendiği milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ parolasıyla sürdürdüğü bir bağımsızlık mücadelesinin zaferidir. Milletimize esareti reva görenlere karşı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan hürriyet mücadelesi zincirinin en önemlisi 30 Ağustos zaferinde tamamlanmıştır. Bu zafer ile yüce Türk milleti kayıtsız ve şartsız olarak egemenliğini eline almış genç Türkiye Cumhuriyetinin temeli atılmış” şeklinde konuştu. Tören, bayrak flama grubu, askeri birlik, gaziler ve sporcu gençlerin tören geçişiyle sona erdi.

 

“100 YIL ÖNCE ANADOLU TOPRAKLARI DÜŞMANDAN TEMİZLENDİ”

Törenin bitiminden sonra 30 Ağustos Zafer Bayramı gününün anlam ve öneminden bahseden Vali Pehlivan, “Öncelikle başta Mersinli hemşehrilerimiz olmak üzere bütün milletimizin Zafer Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum. Bugün önemli bir gün. Bugün Büyük Taarruz Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin ve Muharebe Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü. Bundan tam 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk Başkomutanlığında verilen mücadeleler neticesinde Anadolu toprakları düşmandan temizlendi ve bu zaferle birlikte Cumhuriyet'in ilanı yolunda büyük bir adım atıldı. Büyük bir zafer kazanıldı. Büyük bir destan yazıldı. Şanlı ecdadımızın tarih boyunca yapmış olduğu, başarmış olduğu, elde etmiş olduğu kazanımlara bir yenisi daha eklenmek suretiyle bu zaferle birlikte Anadolu'nun ezeli ve ebedi Türk yurdu olduğu, vatanımız olduğu tescillenmiş oldu ve milletimizin bağımsızlık aşkı, özgür yaşama kararlılığı bütün dünyaya bir kere daha ilan edilmiş oldu. Bugün vesilesiyle elbette ki başta Büyük Taarruz'un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Milli Mücadele kahramanları, aziz şehitlerimiz, kahraman gazilerimizi saygıyla, rahmetle, minnetle yad ediyoruz ve daha nice 100 yıllar inşallah Türkiye Cumhuriyeti olarak devleti ve milletiyle bir ve bütün olarak güçlü geleceğe hep birlikte ilerleyeceğimize yürekten inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“ÜLKEMİZ GÜÇLENEREK, ZORLUKLARI AŞARAK YOLUNA DEVAM EDİYOR”

Binlerce yıla dayanan bir devlet geleneğinin, medeniyet geleneğinin, millet geleneğinin var olduğunu aktaran Vali Pehlivan, Türk Bayrağı’nın her zaman en yüksekte dalgalanacağını belirterek, “Gazi bir milletiz. Gazi bir devletiz. Hep tarih boyunca zorluklarla mücadele ede ede bugünlere gelmişiz ve çok şükür tarihte rüştünü ispatlamış, medeniyet kurmuş, dünyaya örnek olmuş, önek olan ve bundan sonra da bu örnekliğini, bu duruşunu, milli duruşunu, milli şuurunu inşallah hep en yukarıda tutacak, bayrağını en yüksekte dalgalandıracak bir anlayışla yolumuza devam ediyoruz. Ülkemiz güçlenerek, zorlukları aşarak yoluna devam ediyor. Elbette ki bu süreçte ecdadımızın tarih boyunca vermiş olduğu mücadeleleri de hep hatırlıyoruz” şeklinde konuştu.

 

“GÜCÜMÜZÜ TARİHİMİZDEN, MİLLİ MANEVİ DEĞERLERİMİZDEN ALACAĞIZ”

 Gençlere bu günlerin önemini anlattıklarını ve anlatmaları gerektiğini vurgulayan Vali Pehlivan, “Hangi zor, meşakatli süreçlerden bugünlere geldiğimizi gençlere anlatmalıyız. Ne mutlu ki tarihinde böyle zaferler olan, destanlar olan; işte Çanakkale gibi, Sakarya gibi, Büyük Taarruz gibi, Kurtuluş Savaşı genel olarak. Evveliyatında yine bu topraklara geldiğimiz, Anadolu'ya geldiğimiz günden beri ve öncesinde, sonrasında vermiş olduğumuz mücadeleler hep zaferle sonuçlanmış. Bunun haklı gururunu yaşıyoruz ve bu elde edilen zaferleri ve bu zaferlerin kazanılması konusunda kanını, canını veren aziz şehitlerimizi, gazilerimizi hiçbir zaman unutmuyoruz, unutmayacağız ve onların hatıralarına layık olmak için de hep birlikte genciyle, yaşlısıyla, toplumun hangi kesiminde hangi görevi yapıyor olursak olalım tek yürek, tek vücut olarak çalışarak, üreterek inşallah ülkemizi, milletimizi, devletimizi hep birlikte daha güçlü yarınlara taşıyacağız ve bu konuda da gücümüzü tarihimizden, milli manevi değerlerimizden alacağız, almaya devam edeceğiz” dedi.

 

“BÜTÜN MİLLETİMİZİN ZAFER BAYRAMI'NI KUTLUYORUM”

Sözlerine devam eden Vali Pehlivan son olarak şu ifadelere yer verdi: “Bu duygularla bir kere daha başta Mersinli hemşehrilerimiz olmak üzere Zafer Bayramı'nı kutluyorum bütün milletimizin. Bütün Mersinli hemşehrilerimizin ve bu vesileyle bir kere daha başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Milli Mücadele kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyor, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi yine rahmetle, hayatta olanları da şükranla yad ediyorum. Bayramımız kutlu olsun.”

 

SEÇER: “BAĞIMSIZ, DEMOKRATİK İLK KİLOMETRE TAŞLARININ DÖŞENDİĞİ BİR GÜN”

30 Ağustos tarihinin önemli bir gün olduğunu kaydeden Seçer ise, milletin zafere çıktığı bir gün olduğunu belirterek“Bir asırlık bir süre geçti üzerinden. Aslında 30 Ağustos bir anlamda bugünkü Türkiye'nin bağımsız, demokratik ilk kilometre taşlarının da döşendiği bir gün. Çünkü savaş meydanlarıyla, savaş meydanlarında milletimizin zaferle çıktığı bir gün. Bu zaferi Cumhuriyet'le, kurumlarıyla taçlandırdı, Cumhuriyet'i kurdu. Bugünkü Türkiye'yi inşa etti. 100 yıl boyunca bu süreçte ülkemize katkı yapan, taş üstüne taş koyan tüm ebediyete intikal etmiş devlet büyüklerimizi rahmetle anıyorum. Ulusal Kurtuluş Savaşı'ndan Cumhuriyet'in kurulmasına, daha sonra kurumlarının oluşturulmasına kadar birçok konuda aziz Türk milletine önderlik etmiş başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun mücadele arkadaşlarının önünde saygıyla eğiliyorum. Rahmetle anıyorum” şeklinde konuştu.

 

“MİLLETİMİZİN BAYRAMINI KUTLUYORUM”

 100 yıl sonra o insanların torunları olarak, devamı olarak çok daha güzel işler yapmak mecburiyetinde olduğunu kaydeden Seçer, “Biz yöneticiler, Sayın Cumhurbaşkanı'ndan en alt kademede görev yapan halkın seçtiği ya da atanan tüm devlet görevlilerinin bu ülkenin birliği ve beraberliğini temel alarak gecesini gündüzüne katıp, dünyada çok daha saygın bir noktaya getirme gayreti içerisinde olmamız lazım. Demokrasi için, insanlık için çok daha güzel işler yapacağımızı canı gönülden inanıyorum. Şevkimiz de var, azmimiz de var, inancımız da var. Bugün yine bu kutlamalar doğal olarak devam edecek. Hem resmi törenler, akşam devlet ricalinin bir araya geleceği, Sayın Vali'nin daveti üzerine yapılacak olan akşamki resepsiyon ve diğer taraftan da Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere belediyelerimizin bazı etkinlikleri var. 30 Ağustos Zafer Bayramı'na ilişkin meşaleli yürüyüşlerimiz var Büyükşehir Belediyesi olarak. Yine akşam Özgecan Aslan Barış Meydanı'nda geçlerimize özellikle hitap eden güzel konserlerimiz olacak. Gençlerimizi oraya davet ediyorum. Milletimizin de bayramını kutluyorum” diye konuştu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA