Vali pehlivan: “Yurtlarımızın sayısını ve kapasitesini yüzde 100 artırdık”




Tarih: 6 Ekim 2022 Perşembe 17:11


Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Çiftlikköy’de yapımı devam eden yurtlarda incelemelerde bulundu. 2022-2023 yükseköğretim sezonunda yurtlarda kalmak için başvuran bütün öğrencilerin yurtlara yerleştirildiği belirten Vali Pehlivan, “Bu yıl yurt başvurusunda bulunan 4 bin 217 kız öğrencimiz, 3 bin 473 erkek öğrencimiz yani toplamda 7 bin 690 öğrencimizin tamamını yurtlara çok şükür yerleştirdik” dedi.

Haber- Burak Karataş

Vali Pehlivan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ve yurt müdürleri ile birlikte bin ve bin 500 kişi kapasiteli iki blok olacak şekilde yapımı devam eden yurt binalarının bulunduğu inşaat alanını gezerek yüklenici firma yetkililerinden bilgiler aldı. Vali Pehlivan, 2022-2023 yükseköğretim sezonunda yurtlarda kalmak için başvuran bütün öğrencilerin yurtlara yerleştirildiğini ve barınma sorunu yaşanmadığını, inşaatı devam eden yurtların tamamlanmasıyla önümüzdeki yıllarda da sıkıntı yaşanmayacağını kaydetti.

 

“BÜTÜN ÖĞRENCİLERİMİZİ AİLELER BİZE EMANET EDİYOR”        

Mersin’de bu yıl itibariyle yurtlarda kalmak için başvuran bütün öğrencilerin barınma ihtiyaçları karşılandığını belirten Vali Pehlivan “Bu yıl yurt başvurusunda bulunan 4 bin 217 kız öğrencimiz, 3 bin 473 erkek öğrencimiz yani toplamda 7 bin 690 öğrencimizin tamamını yurtlara çok şükür yerleştirdik. O yüzden mutluyuz, yüzümüz gülüyor. Çünkü öğrencilerimizin yüzü gülüyor. Geçen yıl 6 bin 593 öğrencimizi barındırabilmiştik 8 yurdumuzda. Bu yıl gerçekten hummalı bir çalışma ortaya koymak suretiyle 7 artı yurdumuz oldu. Geçen 6 bin 593 olan barındırdığımız öğrenci sayısı veya yurt kapasitesi bu yıl 12 bin 953 oldu. Bütün öğrencilerimizi aileler bize emanet ediyor, okullarımıza emanet ediyor, yurtlarımıza emanet ediyor. Burada aile oluyoruz. Şu an bulunduğumuz yurtta aileyiz. Bir kere daha Cumhurbaşkanımıza, Gençlik Spor Bakanımıza bütün birimlerine, bütün ekibimize teşekkür ediyorum. Sevgili gençlerimize bu yurtların 2022-2023 eğitim öğretim sezonu için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA