Seçer: “Şehir karmaşık durumda, bir düzene koyulmuyor”




Tarih: 11 Ekim 2022 Salı 17:33


Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 Yılı Ekim Ayı Olağan Toplantısı 1. Birleşimi’nde; komisyonlara havale edilen konulardan olan kent estetiği yönetmeliği, 3 yıldır bekleyişinin ardından mecliste geri çekildi. Kent estetiğinin önemli olduğunu ifade eden Seçer, “Şehir karmaşık durumda bir düzene koyulmuyor. Zaten belediyeciliğin temeli bu” dedi.

Haber- Burak KARATAŞ

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 Yılı Ekim Ayı Olağan Toplantısı 1. Birleşimi, Kongre ve Sergi Sarayı’nda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte yapılan meclis toplantısında gündem maddeleri tartışıldı. Komisyonlara havale edilen konulardan olan Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulacak Kent Estetiği ve Sürdürülebilir Kent Kurulu Çalışma Esaslarına, Usullerine ve Oluşumuna İlişkin Yönetmelik ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu’na müştereken havale edilen teklif, idareye iade edilmesine karar verildi. Konuyla ilgili konuşarak kent estetiğin önemli olduğunu belirten Seçer, “Bu yönetmelik 3 yıldır bekliyor. Anladığım kadarıyla bazı gruplar; AK Parti grubunun böyle çekincesi yok. MHP grubunda bazı çekinceler var. Şimdi bu yönetmelik olmadan şehre bir düzen veremiyorsun tabelalar, kaldırım işgalleri. Yani şehrin görüntüsü ile sıkıntılıyız. Vatandaşlardan bize şikayet geliyor. Bunu bu komisyonda ele alınan yani gerektiği gibi biz çözülmesinden yanayız. Harekete geçmemiz, şehrin içinde bu keşmekeşi önlememiz için bu vesile ile bunu da komisyon üyeleri arkadaşlarıma duyurmak istedim. Bu madde komisyondan idareye iadesi istenmiş. Bu çalışmayı yapmayalım mı? Kent estetiği önemli. Şehir karmaşık durumda bir düzene koyulmuyor. Zaten belediyeciliğin temeli bu.  İade ederiz sorun değil, bana da söylerlerse mecliste yönetmeliği çıkaramadım derim. İade ediyorlarsa edilir” şeklinde konuştu.

 

TARHAN: “BİR AN ÖNCE YÖNETMELİK ÇIKARIP UYGULAMAYA GEÇMESİ GEREKİR”

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise; “Sokak bazında ilçe belediyeleri böyle bir uygulamayı yapsa, ki yapabiliriz. Bir anlamı olmayacak bir uygulama. Asıl şikayet konusu; caddeler, şehrin ana güzergahı, GMK Bulvarı vb. bulvarlarda şurada hem fikir olmamız gerekir diye düşünüyorum. Bu kentte kent estetiğinden bahsedilebilir mi? Kabul etmek gerekiyor, geçmişten yıllardan gelen bir birikim. Maalesef kent estetiğinden bahsedemiyoruz. Diğer şehirlerde örnek vermek gerekirse; bir Mardin gibi bir kentte caddelerin çok daha düzenli olduğunu görebiliyoruz. Reklam tabelaların, dükkanlardaki darabaların tek tip olduğunu görüyoruz. Onun için ben zannediyorum tüm partiler bu kent estetiği konusunda onlarda şikayetçidir. Onun için bu konunun niye böyle gecikmiş, niye böyle bir duruma gelmiş bir an önce yönetmelik çıkarıp uygulamaya geçmesi gerekir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.  

 

TOPKARA: “KENTİN ESTETİĞİNE KARŞI DEĞİLİZ”

Meclis Üyesi Mehmet Topkara da, kent estetiğe karşı olmadıklarını ifade ederek, yönetmelikteki içeriğinin işi zorlaştıracağını belirterek, “Burada sadece komisyon üstüne atarak geçemeyiz. Neden geçemeyiz, bu daha önce çalışıldı, komisyon üyeleri görüş alış verişinde bulundu. Buraya geldiğinde konunun paydaşlarıyla yeteri kadar görüşülmediği ortaya çıktı. Sonra tekrar siz gündeme aldınız. 2022’nin ikinci ayında bu tekrar gündeme geldi. Bugünden sonrada çalışmalar devam etti. İlçe belediyelerine resmi yazılar da yazılmış. Fakat yönetmeliğin içeriğinde problem var. Yoğun bir aşamaya gelineceğini burada kararların kolay kolay çıkmayacağını, çıkacak kararlarda ilçe belediyesi ile Büyükşehir’deki bu komisyonun çatışacağı ön görülmektedir. İlçe belediye ve Büyükşehir kendi meclislerinde kent estetiği ile kararı alabilirler, bunda da hiçbir sakınca yoktur, ama kurulan bu yönetmeliğin içeriğini tam okuduğumuzda yönetmeliğin bu işi kolaylaştırmadığını daha da zorlaştırdığını göreceğiz, bunu da buradan kamuoyuna söylemek isterim. Biz yoksa kentin estetiğine karşı değiliz” dedi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA