Mersin İŞKUR ve Arbel arasında protokol imzalandı




Tarih: 27 Ekim 2022 Perşembe 15:27


Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Arbel arasında İşbaşı Eğitim Programı Protokolü imzalandı.

Mersin İŞKUR, Mersin’in önde gelen değerlerinden olan elli yılı aşkın bir süredir iç piyasada ve dünya piyasasında bakliyat hububat ve diğer gıda ürünlerinin başta gelen üreticisi ve ihracatçısı olan Arbel Grup ile bölgenin istihdamına aracılık etmek amacıyla bir aya geldi. İŞKUR tarafından, mesleki deneyimi olmayan kişilere mesleki deneyim ve iş tecrübesi kazandırarak bu kişilerin istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla düzenlenen; kursiyerlerin günlük cep harçlığı, genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası priminin kurs süresince karşılandığı İşbaşı Eğitim Programıyla gençlere ve dezavantajlı gruplara yönelik destek çalışmaları sürüyor. İş başında çalışarak teorik bilgilerini pratikte uygulama fırsatı sunan İşbaşı Eğitim Programı kapsamında 54 genç, İŞKUR ve bakliyat sektöründe faaliyet gösteren Arbel Şirketler Grubu arasında imzalanan protokol ile ‘Değirmen İşçisi (Hububat )’ mesleğinde işbaşı yapacak. Arbel Şirketler Grubunda gerçekleşen protokol törenine Mersin İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu, Arbel A.Ş. Kurucu Başkanı Hasan Arslan, İŞKUR yetkilileri ve Arbel Şirketler Grubu yetkilileri katıldı.  Protokol töreni sonrası Arbel A.Ş. Kurucu Başkanı Hasan Arslan, kurum hizmetleri için Mersin İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu’ya teşekkürlerini iletirken; işgücü piyasasında işveren ve iş arayan tarafları adına hizmetler hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundular. İşbaşı Eğitim Programı ile kursiyerler, Mersin’de 100 dönüm arazi üzerine kurulu tesislerde 50 bin MT çelik tahıl depolama siloları ve 70 bin MT yatay depolama olanakları mevcut olan Arbel Grup tesislerinde kırmızı, yeşil mercimek, nohut, fasulye, bulgur üretimi ile bakliyat temizleme, kabuktan ayırma, eleme, kırma, elektronik renk ayırımı ve boylama işlemleri yapan Arbel Şirketler Grubu’nda deneyim kazanarak işgücü piyasasına adım atma fırsatı yakalamaktadırlar. İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı ile özel sektör iş yerlerinde, İŞKUR tarafından İş arayan statüsündeki katılımcılara günlük 211,55 TL, öğrencilere 158,66 TL, işsizlik ödeneği alanlara günlük 105,78 TL; geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 232,71 TL cep harçlığı ödenmektedir. Ayrıca genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi de İŞKUR tarafından program süresince karşılanmaktadır. (Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA