Kızıltan: “Seçim sonrası tekrar el ele Mersin için çalışacaklar”




Tarih: 28 Ekim 2022 Cuma 17:33


5 Kasım’da yapılacak olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri öncesinde düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, seçime girecek adaylara sağduyu çağrısında bulunarak, “Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin hepsi son derece medeni, kültür düzeyi yüksek ve anlayışlı birbirleriyle. Bunun için de hem birlikte çalışıp hem de seçimde birbirleriyle yarışacaklar. Seçim sonrası tekrar el ele birlikte Mersin için çalışacaklar” dedi.

Haber- Emrah Birgül

Yaklaşan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri öncesi bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Türkiye genelindeki odalarda ve borsalarda ekim ve kasım aylarında yapılması gereken seçimler, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası 5 Kasım tarihinde yapacak. Yargı gözetiminde gerçekleşecek olan Ticaret ve Sanayi Odası Organ Seçimleri 5174 sayılı yasa kapsamında Akdeniz İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından yapılacak.

 

KIZILTAN: “MERSİN’İN GERÇEKTEN GÜZEL BİR BASINI VAR”

Bilgilendirme toplantısında konuşan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, “Gündemde tansiyon biraz yükselmiş gibi bir izlenim var. Seçimlere giren arkadaşlarımız bazıları tabi heyecan ile çalışıyorlar. Bu anlamda hem bizim seçime katılan üyelerimizi hem oy verecek üyelerimize bir mesaj vermek istiyorum.  Bu dönemde basın da sağduyulu davrandı. Bu tür dönemler çok önemlidir. Basının sağduyulu olmaması durumunda kışkırtıcı yayınlar yapması durumunda neler olabilir tahmin bile etmek istemiyorum. Hep bir uyum içinde çalıştık. Basına çok teşekkür ediyorum. Mersin’in gerçekten güzel bir basını var. Seçim sürecinde gerçekten sizde çok anlayışlı davrandınız” ifadelerini kullandı.

 

“GELDİĞİMİZ GÜNDEN BERİ UYUMLU BİR ÇALIŞMA SERGİLEMEYE ÇALIŞTIK”

Sözlerine devam eden Kızıltan, “Bu seçimlerin bir demokrasi şöleni içinde ben geçeceğini umuyorum. Seçimler tamamlandıktan sonra bütün Mersin Ticaret ve Sanayi Odası el ele birlikte hareket edecektir. Biz göreve geldiğimiz günden beri herkesle birlikte Mersin’in unsurlarını bir araya getirerek uyumlu bir çalışma sergilemeye çalıştık” şeklinde konuştu. 

 

DÖLEK: “YASADA YER ALAN TAKVİM DOĞRULTUSUNDA HAREKET EDİYORUZ”

Oda Genel Sekreteri A.Kadir Dölek ise seçim sürecine ilişkin teknik bilgiler aktarararak, “22 bin 711 aktif üyenin 15 bin 367’sinin seçimlere girebilme kriteri taşıyor. Yasada yer alan takvim doğrultusunda hareket ediyoruz. 14 Ekim’de TOBB ve Ticaret Bakanlığı ortak veri tabanından alınan listelerin Akdeniz İlçe Seçim Kuruluna verilmesiyle süreç başladı. İtiraz ve askı süreçleri sonrasında 5 Kasım’da Meslek Komiteleri ve Meclis Asil ve Yedek Üyelerinin seçimi Yenişehir Fuar Merkezinde gerçekleşecek. 41 Meslek Grubunda 271 Meslek Komite Üyesi ile bunların arasından 115 Meclis Üyesi seçilecek. Ardından takvime bağlı olarak 11 Kasım’da Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu asil ve yedek Üyeleri, Disiplin Kurulu, TOBB Delegeleri seçimi yargı gözetiminde Oda Hizmet Binasında yapılacak. Ardından yeni oluşan Oda Meclis en yaşlı üyenin başkanlığında yapacağı ilk toplantısında Meclis Başkanı, Başkan Yardımcıları ve Katip Üye ile Bütçe ve Hesapları İnceleme Komisyonu Üyelerinin seçimini gerçekleştirecek. 12 Kasım Cumartesi günü ise 41 Meslek Komitesi gün boyu toplanarak Komite Başkanları ve Başkan Yardımcılarının seçimini gerçekleştirecek. Yargı gözetiminde yapılan seçimlerin askı ve itiraz süreçleri sonrasında 16 Kasım’da seçim sonuçları kesinleşmiş olacak. Son olarak Yönetim Kurulu yapacağı ilk toplantısında kendi arasındaki görev dağılımını yapacak ve seçimler tamamlanmış olacak” ifadelerini kullandı.

 

TEPE: “BU KURUMUN ÇOK DAHA İLERİYE GİDECEĞİNE İNANIYORUZ”

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Rüstem Kaya Tepe ise şu ifadelere yer verdi: “Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin için önemli bir kurum. Mersin’in gelişmesine ekonomik olarak kalkınmasına en önemli katkıyı sunan kurumların en başında geliyor. Biz genel süreci değerlendirdiğimizde Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, hakikaten çok başarılı bir dönem geçiriyor. Özellikle pandemi sürecinde göstermiş olduğu hem bilgi akışı hem de ekonomiye olan katkısı hem de sosyal yaşama olan katkısı bizim tarafımızdan da şahit vermiştir. Bundan sonraki dönemde de bu başarılı sürecin artarak devam edeceğine inanıyoruz. Artık kim gelirse gelsin, hangi kişi ve yönetim gelirse gelsin biz bu kurumun çok daha ileriye gideceğine inanıyoruz kent gazeteciliği olarak.” 

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA