Akdeniz’de Gündem Sermaye Artırımı ve Festival




Tarih: 7 Kasım 2022 Pazartesi 15:59


Akdeniz Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı, Akdeniz Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Birleşim de, belediye ait olan şirket için sermaye artırımı ve 8’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Mersin Narenciye Festivali’ne destek verilmesi gündemde ele alındı.

Haber- Behzat Özgür Beyazlar

Akdeniz Belediyesi Kasım Ayı Meclis Birleşiminde, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünden gelen önergeye göre, 12-13 Kasım 2022 tarihinde Mersin’de düzenlenecek olan ve Mersin Vali’liği, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Mersin Ticaret Borsası , Akdeniz Belediyesi, Toroslar Belediyesi,  Mezitli Belediyesi, Yenişehir Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası , Mersin Deniz Ticaret Odası ve Tarsus Organize Sanayi Odasının katkıları ile yapılacak olan 8.Uluslararası Mersin Narenciye Festivali’ne maddi destek vermeyi öngören teklif görüşüldü.

ULUSAL VE ULUSLAR ARASI BİR FESTİVAL

Festival kanalı ile ulusal ve uluslararası arası alanda Mersin ilinin, pozitif imajına katkı sağlamak ve narenciye ürünlerinin özendirilmesi ve tanıtılması hedeflendirilmesi amaçlandığı bildirildi.  Valilik tarafından festivalin desteklenmesi ve geliştirilmesi için önceki yıllarda olduğu gibi, belediye ve meslek odalarının  bu yılda aynı desteğin verilmesi talep edildiği bildirildi. 12-13 Kasım 2022 tarihinde yapılacak festival için maddi destek sağlamak amacıyla teklif, Plan Bütçe, Eğitim Kültür, Gıda Tarım ve Hayvancılık,Ekonomi ve Kalkınma Komisyonlarına oy birliği ile sevk edildi.

10 MİLYON LİRALIK SERMAYE ARTIRIMI

Akdeniz Belediyesi’ne bağlı bir şirketin 10 milyon liraya kadar sermaye artırımını ön gören madde teklifi de, meclis toplantısında ele alındı. Teklifte, “ Sermayesinin tamamı belediyeye ait olan, Akdeniz İmar İnşaat Kültür Orman Ürünleri Tarım Turizm Ticaret A.Ş.nin ortağı olduğu, Mersin Kargıcık Turizm ve Yatırım A.Ş.nin, sermaye artırımına katılabilmesi için sermayenin 10 milyon Tl ye kadar artırılması için, Mustafa Gültak’a yetki verilmesi ile ilgili önerge Plan ve Bütçe, Çevre, Eğitim ve Kültür, Hukuk ve Toplumsal Adalet Komisyonlarına müstereken havale edilmiştir.” ifadeleri yer aldı.

SERMAYE ARTIRIMI OY ÇOKLUĞU İLE GEÇTİ

Teklifin okunmasından sonra, konu hakkında ‘Meclis üyeleri arasında görüş bildirmek isteyen varmı?’ diye soran Başkan Gültak, söz alan olmayınca teklifi idareden geldiği gibi oylamaya sundu. Şirket için sermayenin 10 milyon liraya çıkması için meclis üyelerinin desteğini de istediğini belirten Gültak, teklifi oyladı. Meclis üyelerinin oylaması sonucunda, 20’ye 15 ile teklif oy çokluğu ile kabul edildi.

 

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA