Ergüvan, “Vatandaş et yiyemiyor”




Tarih: 14 Aralık 2022 Çarşamba 18:17


Kırmızı et fiyatlarındaki artış, vatandaşların cebini zorlamaya devam ederken, kasaplar da fiyatların sabit durmamasından dolayı bu durumdan bir hayli şikayetçi. Konuyla ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulunan kasaplık yapan esnaf Hakan Ergüvan, “Kasapların en büyük sorunu şu anda etin durmadan yükselmesinden dolayı perakende satışın olmaması. Vatandaş et yiyemiyor, buna bir çözüm bulmaları gerekiyor” dedi.

Haber- Behzat Ö.Beyazlar

Kırmızın etin pahalı olmasından dolayı vatandaş ete ulaşmakta zorlanırken, kasap işleten esnaflar da aldıkları eti tekrardan aynı fiyat ile yerine koymakta zorlanıyor. Fiyat artışları vatandaşının cebini yakarken, esnaf da bu durumdan pek memnun değil. Mersin’de kasap işleten Hakan Ergüvan, kırmızı ete her gün zam geldiğini ifade ederek, sebebinin ise hem yem fiyatlarının, hem de kesim ücret fiyatlarının yüksek olmasından kaynaklandığını söyledi. Ergüvan, “Bu nedenle ette yerinde durmuyor, doğal olarak buda bizim işleri etkiliyor ve azalıyor” diye konuştu.

 

“KASAPLARA DA BİR ÇÖZÜM GETİRMESİNİ İSTİYORUZ”

Sözlerine devam eden Ergüvan, “Restoranlara, lokantalara kebapçılara et veriyoruz, alacağımız var onlarda ister istemez yaşanan bu zamlardan dolayı ödeme yapmakta zorlanıyorlar. Onlara da hak vermek gerekiyor. Ödemeyi alamayınca bizde zor duruma düşüyoruz ve karşı taraf tüccara ödeme yapamadığımızda bizde mal alamıyoruz. Ondan dolayı buda bizim için büyük bir sorun. Kasapların ayakta durması için çiftçilere nasıl hibe destek kredi veriliyorsa, kasaplara da bu desteğin sağlanmasını istiyoruz. Çünkü biz etin hepsini peşin satmıyoruz ister istemez et verdiğimiz yerlerde bazen paramız takılabiliyor. Takıldığı zaman da bizde tıkanıyoruz, bu sebeple devletten kasaplara da bir çözüm getirmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA