ÇBK, BELÇİKA’DAN MUTLU DÖNDÜ




Tarih: 23 Aralık 2022 Cuma 18:47


Euroleague Kadınlar B Grubu’nda mücadele eden Çukurova Basketbol (ÇBK), perşembe gecesi deplasmanda Kangoeroes Mechelen’e (K) konuk oldu. ÇBK, zorlu karşılaşmadan 84-69’luk skor ile galip geldi. Belçika’daki Türk Konsolosluğu da galibiyet pozu vererek, deplasmanda ÇBK’yı yalnız bırakmadı.

Haber- Emrah Birgül

Euroleague Kadınlar B Grubu’nda yer alan Çukurova Basketbol (ÇBK), deplasmanda Sporthal De Schalk Salonu’nda Belçika takımı Kangoeroes Mechelen’e konuk oldu.  Karşılaşma perşembe günü saat 22:30’da oynandı. Maçın ilk periyodunda etkili bir şekilde maça başlayan ÇBK, 19-17’lik skor ile galip gelmeyi bildi. İkinci periyotta da ilk periyottaki performansını düşürmeyen ÇBK, ikinci devreye 45-34’luk skor ile galip gitmeyi başardı.

 

RAKİP TAKIM, İKİNCİ PERİYOTTA UMDUĞUNU BULAMADI

İkinci devrede de tempoyu düşürmeyen ÇBK, üçüncü periyotta rakip takıma fırsat tanımadı. Üçüncü periyotta da 28-19’luk skor ile rakibine 9 sayı fark atarak maçın sonucuna odaklandı. Devrenin son periyodunda ise rakip takım maça biraz daha etkili başladı. İlk üç periyotta yenik düşen Belçika ekibi son periyotta maçın kaderini değiştirmek istedi. Son periyotta 16-11’lik skor ile ÇBK’ya 5 sayı fark atan Kangoeroes Mechelen, maçın sonucunu değiştiremedi. ÇBK, 84-69 skor ile deplasmandan galip gelmeyi bildi.

 

CBK’DA EN ÇOK SAYI ÜRETEN İSİM CHELSEA GRAY

ÇBK’da Chelsea Gray maçın en çok sayı üreten ismi oldu. 36 dakika maçta kalan Gray, 28 sayı, 5 ribaund, 6 asist yaptı.  DeWanna Bonner ise 33 dakikada 17 sayı, 8 ribaund, 1 sayı üretti. Tiffany Hayes de 32 dakika sahada kaldı; 16 sayı, 4 ribaund, 3 asist yaptı. Briann January, 19 dakikada 2 sayı, 2 ribaund, 2 asist yaptı. Kuanitra Hollingswor da 12 dakikada 8 sayı, 3 ribaund ürettirken, Monika Grigalauskyte 27 dakikada 4 sayı, 8 ribaund, 2 asist yaptı. Türk basketbolcu Asena Yalçın ise 20 dakika sahada kaldı, 9 sayı üretti.

 

ÇBK, LİGDEKİ BAŞARISINI AVRUPA’YA TAŞIMAK İSTİYOR

Çukurova Basketbol (ÇBK), Avrupa’da 4 galibiyet 3 mağlubiyetle 11 puan ile 5. sırada yer alıyor. Türkiye ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde ise 11 maçta 10 galibiyet, 1 mağlubiyet ile ligin zirve koltuğunda oturuyor. Lig’deki başarısını Avrupa’da da göstermek isteyen ÇBK, Avrupa’daki son iki maçında galip gelerek bir sonraki oynayacak olan maça şimdiden odaklandı.

 

 

 

 

 

 

 

  


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA