Elif Ana filmi, Mersin’de yoğun ilgi gördü




Tarih: 23 Aralık 2022 Cuma 18:50


Alevi inancının önemli bir figürü olan Elif Sugan’ın hayatını konu alan Elif Ana filmi, Mersin Pazarcıklılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nden yoğun ilgi gördü. 2 saat olan filmi, izleyiciler pür dikkatle izledi.

Haber- Burak Karataş

25 Kasım 2022 tarihinde Fransa'da vizyona giren ve daha sonra pek çok yerde gösterilmeye başlanan Elif Ana filmi, son günlerde en çok konuşulan yapımlar arasında yer alırken Mersin’deki izleyiciler tarafından da çok beğenildi. Yönetmenliğinde Kazım Öz, Semir Arslanyürek'in bulunduğu Elif Ana filmi, güçlü konusu ve usta oyuncu kadrosuyla Mersinli izleyicilerden tam not aldı.

 

FİLME, YOĞUN İLGİ GÖSTERİLDİ

Mersin’de yaşlısıyla, genciyle Elif Ana filmini izlemeye gelenlerden Mersin Pazarcıklılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Doğan Döldöş’’ Pazarcığımızın kıymetli değeri olan Elif Ana filmine Mersin’de yaşayan Pazarcıklı canlarımız yoğun ilgi gösterdi. Yöremizin güzel insanı gönüllerde ve dillerde yaşayacaktır. Gelen tüm canlarımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.

 

İZLEYİCİ 70 YAŞINDAKİ ELİF BELİCE, FİLMİ KAHRAMANI HAKKINDA KONUŞTU

Sinemaya film izlemek için gelen 70 yaşındaki Elif Belice ise; “Çocukluğumuzdan beri hep Elif Ana anılarını dinliyoruz. Elif Ana yaşama sevgi ve iyilik katan değerimiz yaşıyor. Bugün Pazarcık’ta birçok kızın adı Elif olması, Elif Ana’dan kaynaklıdır. Bugün Elif Ana filmini izleyeceğim için çok heyecanlıyım. Emeği geçen tüm canlara teşekkür ederim’’ diye konuştu.

 

FİLMİN HİKAYESİ

Elif Ana keramet sahibi, geleceği önceden sezen ermiş bir kadındır. Daha çocukken bile evden kaçar, günlerce dağlarda, mağaralarda yaşarmış. Alevilikte “analık-dedelik” kan bağı ile aktarılır ama Elif Ana o soy ağacından olmamasına rağmen “analık” ünvanını almış birisidir. Ömrü boyunca herkese iyilik yapan biridir.

 

PEKİ ELİF ANA KİMDİR?

Elif Ana Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde dünyaya gelen ve insanlara yardım severliği ile ün salan, bilge kişiliği ile bilinen bir kişidir. 1908 yılında doğan Elif Ana Alevi toplumunda önemli bir yere sahiptir. Sağlığında insanların yardımına koşmasıyla tanınan ve ermiş olduğuna inanılan Elif Ana, Akdemir köyünde yaşadı ve 30 Ekim 1991'de 83 yaşında öldü. Kendi adıyla anılan bir ocağın kurucusudur.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA