FENERBAHÇE VE ÇBK, 28.KADINLAR CUMHURBAŞKANLIĞI KUPASINDA KARŞI KARŞIYA




Tarih: 27 Aralık 2022 Salı 17:46


Basketbolda 28. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Fenerbahçe ve Çukurova Basketbol (ÇBK) heyecanı yaşanıyor. Türkiye Kupası şampiyonu ve lig şampiyonunu karşı karşıya getiren karşılaşma bugün Ankara’da oynanacak.

Haber- Emrah Birgül

2019 yılının son aylarından itibaren özellikle tüm dünyada yaygınlaşan covid-19 pandemisi ile büyük bir kapanma yaşanmıştı. Kapanmalardan en çok nasibini alanlardan biride spor organizasyonları olmuştu. Kadınlar basketbolunda son 2 yıldır ara verilen Cumhurbaşkanlığı Kupası heyecanı yeniden yaşanacak. 28.Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası için geçtiğimiz sezon Türkiye ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde şampiyon olan Fenerbahçe Alagöz Holding ve Türkiye Kupası şampiyonu ÇBK, kupa kazanmak için mücadele verecek.

SON YILLARIN EZELİ REKABETİ

2021-2022 sezonunda Kadınlar Türkiye Kupası Finalinde, Fenerbahçe Alagöz Holding yenerek kupaya uzanan ÇBK ve Türkiye ING Kadınlar Süper Lig Final Serisinde ÇBK’yı 3-0’lık setler ile geçen Fenerbahçe ligde şampiyonluğu göğüsleyen taraf olmuştu.

ÇBK, FENERBAHÇE’DEN RÖVANŞI ALMAK İSTİYOR

Zorlu karşılaşma öncesinde istatistikler ise Fenerbahçe’den yana, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı toplamda 12 kez kazanan sarı lacivertliler bu alanda liderliğini elinde bulunduruyor. ÇBK ise bu kupada sadece 2019 yılında final oynama başarası gösterebildi ve burada da Fenerbahçe2ye karşı kaybetti. Zorlu karşılaşmanın hakemliklerini Mehmet Karabilecen, Çisil Güngör ve Münevver Özemre üstlenecek. Karşılaşma bugün saat 19.00’da Ankara Spor Salonu’nda oynanacak. Zorlu karşılaşma TRT Spor Yıldız’dan canlı olarak yayınlanacak.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA