Mersin’e yılın ilk karı düştü: ’Bu yıl biraz gecikti’




Tarih: 16 Ocak 2023 Pazartesi 17:09


Mersin’in yüksek kesimlerine yılın ilk karı düştü. Geçen yıl Aralık ayında 2 metrelik kar gören Arslanköy’ün Muhtarı Erdal Cengiz, "Normalde Arslanköy’de Aralık’ın ilk haftalarında yoğun kar yağışı olurdu, bu yıl biraz gecikti" dedi.

Haber-Burak Karataş

 

Geçen yıl Aralık ayında başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle Mersin'in kırsal mahallelerinde hayat zorlaşırken, bu yıl ise Ocak ayının ortasında yılın karı düştü. Toroslar ilçesine bağlı Arslanköy Mahallesi Muhtarı Erdal Cengiz, yüksek kesimlerdeki kar yağışıyla ilgili son durumu gazetemize aktardı. Toroslar'ın yüksek bölgelerinde görülen kar yağışının henüz mahalle merkezini etkilemediğini belirten Cengiz, beklenen yağışın henüz gelmediğini vurguladı.

 

"YÜKSEK KESİMLERE 3-5 SANTİM KADAR KAR DÜŞTÜ"

Erdal Cengiz, Arslanköy'de kar yağışının normalde Aralık ayının ilk haftalarında görülmeye başlandığını vurgulayarak, "Bu yıl biraz gecikti. Normalde kar yağışı görülüyor ama biraz daha yüksek kesimlere 3-5 santim kadar kar düştü. Bu kar için yılın ilk karı da diyebiliriz. Bundan 15-20 gün önce de yağmurlu havada biraz atıştırmıştı. Ama tutmamıştı. Bu biraz daha tutmuş vaziyette" dedi.

 

"ARSLANKÖY'DE 2 METRE CİVARINDA KAR YAĞMIŞTI GEÇEN SENE"

Kar yağışının geçen yıl yoğun olduğunu ancak son yılların en yoğun yağışının 2016'da görüldüğünü sözlerine ekleyen Cengiz, "Geçen yıl yoğun kar yağışı vardı. Bizi yine de çok olumsuz etkilemedi. Arslanköy'de 2 metre civarında kar yağmıştı geçen sene. Normalde 2016'de 4 metre kadar kar görmüştük. O karda Arslanköy'de tarım çok büyük zarar görmüştü. Örneğin o zamanlar çok güzel şeftalisi olan Arslanköy'de vatandaşlar, şu anda 2016'daki kardan dolayı şeftaliden artık vazgeçti. Geçen yıl 2 metre kadar kar yağışı olsa da şu anda beklenen kar henüz gelmedi" diye konuştu.

 

"ARSLANKÖY VE FINDIKPINARI'NI MEZİTLİ'YE BAĞLAYAN YOLDA SIKINTILAR MEYDANA GELDİ"

Kurumların yılın ilk kar yağışında bölgede çalışmalara başladığını belirten Cengiz, "Önceki gün yağmur yağışıyla birlikte yüksek kesimlere düşen kardan dolayı Arslanköy ve Fındıkpınarı'nı Mezitli'ye bağlayan yolda biraz sıkıntılar meydana geldi. Buzlanmadan dolayı o yolu kullanan vatandaşlarımızın araçları kaydı. AFAD, Jandarma, 112 ve Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri oraya destek verdi. Herhangi bir sıkıntı yaşanmadan vatandaşlarımız kurtarıldı" ifadelerine yer verdi.

 

BÜYÜKŞEHİR, BÖLGEDE ÇALIŞMA GERÇEKLEŞTİRDİĞİNİ DUYURDU

Öte yandan Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan açıklamada, "Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle yolda kalan araçların imdadına yetişti. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi bünyesinde görev yapan karla mücadele ekipleri, Toroslar ve Mezitli ilçesi Arslanköy-Fındıkpınarı arasında araç trafiğine kapalı olan bağlantı yolunda kalan 6 araç ve 1 ambulansa anında müdahale etti. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kar yağışının etkili olduğu bölgelerden gelen ihbarlara kısa sürede yanıt veriyor. Ekipler, Teksin üzerinden gelen ihbar sonucu kısa sürede bölgeye ulaştı. 2 greyder, 1 kazıyıcı-yükleyici, 2 4x4 araç ve toplam 8 personel ile olaya anında müdahale eden ekipler, önce şarampole kaymış aracı kurtardı ardından halat bağlayarak yaklaşık 2.5 saat süren bir çalışmayla diğer araçları yola çıkardı. Araçlardan birinde yaş almış şeker hastası bir vatandaş için çağrılan ve yolda mahsur kalan ambulansın da yolu açıldı. Ekiplerin Jandarma’ya haber vermesiyle yolun güvenliğini sağladı" ifadeleri yer aldı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA