Zam Geldi! Mersin’de Ekmek 5 TL Oldu




Tarih: 1 Şubat 2023 Çarşamba 18:27


Mersin’de 210 gram somun ekmeğin fiyatı 4 TL’den 5 TL’ye yükseldi.

Haber-Cihan Barış Budak

Yapılan zammın ardından gazetemize özel açıklamalarda bulunan Mersin Fırıncılar Odası Başkanı Faruk Dalkılıç, "Zaten maliyetlerimiz ortada, bunu bilmeyen yok. Bizim zor durumda kalıp ondan kaynaklı zam kararı aldığımızı bilmeyen yok. Biz yine çok geç aldık, geriden geldik. Önümüzdeki aylarda tekrar zam talep edeceğiz. Hatta şu anda talep eden iller var" dedi. Somun ekmekle birlikte 210 gramlık pide ekmeğin fiyatı da 5 TL'ye yükselirken; poğaça ve simit fiyatlarının ise 5 TL olduğu açıklandı. Yapılan zammın sebebinin artan maliyetler olduğuna dikkat çeken Dalkılıç, "Sebebi girdi maliyetlerinin ve asgari ücretin yükselmesi oldu. Un, yakıt ve benzeri temel girdi maliyetleri yükseldi. Ekmek deyince akla un gelir. Ama un ekmek maliyetinin yüzde 25-30'unu bulmaz. Girdi maliyetlerinin diğer kalemlerini maya, yağ ve enerji giderleri gibi diğer giderler oluşturuyor. Biz zaten zamda geriden geliyoruz. Türkiye genelinde zam kararı alınmıştı. 5-6 ay önce alanlar var. Biz 5 TL yapmadan 6 TL talep eden iller oldu. Biz çok geriden geldik" ifadelerine yer verdi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA