MESKİ, Yeni Hizmet Binası’na Taşındı!




Tarih: 3 Şubat 2023 Cuma 17:32


MESKİ’nin Yeni Hizmet Binası’nın açılışında konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Su varsa yaşam var. Su yoksa yaşam yok. Su hayatın ta kendisi. MESKİ de belediye hizmetleri içerisinde hizmetin ta kendisi. MESKİ olmasa zaten belediye olmaz" dedi.

Haber-Emrah Birgül

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, yeni hizmet binasına taşındı. Yalnızca Genel Müdürlük değil, 'Abone İşleri' de yeni binada hizmet vermeye başladı. Büyükşehir'in bu yıl '41 Kere Maşallah' sloganıyla gerçekleştireceği 41 yeni açılışın birisi de MESKİ'nin Yeni Hizmet Binası oldu. Ancak nazar boncuğu takılarak açılışı yapılan binaya, törenin ardından nazar değdi. Binanın çatı katında çıkan yangına Mersin İtfaiyesi hızla müdahale etti.

 

YENİ BİNADA 222 ÇALIŞAN MERSİNLİLERE HİZMET VERİYOR

Akdeniz ilçesi Zeytinlibahçe Caddesi üzerinde hizmet veren MESKİ Genel Müdürlüğü'nün taşınma işlemlerine yaklaşık 1 ay önce başlandı. Silifke Caddesi üzerinde 'Gençlik Merkezi' olarak planlanan bina, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in talimatıyla 'MESKİ Hizmet Binası'na dönüştürüldü. Açılışta binaya ilişkin bilgiler aktaran MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz; binanın zemin, bodrum ve 3 kat olmak üzere toplam 5 kattan oluşan konforlu ve modern bir hizmet alanı olduğuna dikkat çekti. 'Abone İşleri'nin de yeni binaya taşındığını vurgulayan Korkmaz, binada hizmet veren çalışan sayısının 222 olduğunu kaydetti.

 

"MESKİ, TÜRKİYE'NİN EN GÜZİDE KURUMLARINDAN BİR TANESİ"

Açılışta konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise MESKİ'nin kent için taşıdığı öneme vurgu yaparak, "Bugün, Mersin için çok önemli hizmetler sunan bir kurumun hizmetlerini sürdüreceği yeni bir yerleşkenin açılışı için bir araya geldik. Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi, Türkiye'nin en güzide kurumlarından bir tanesi. Bunu söylemekte yarar var. Zaten, Mersin Büyükşehir Belediyesi Türkiye'nin en güçlü belediyelerinin başında geliyor. Hem hizmet ettiği kentin özellikleri ve dinamikleri sebebiyle hem de mali gücü, gelir kaynakları, bünyesinde barındırdığı özellikleri sebebiyle çok önemli bir belediyedir. Güçlü bir belediyenin güçlü bir sular idaresi olur" dedi.

 

"MESKİ'NİN ŞU ÖZELLİĞİ VAR; 7/24 ÇALIŞIR"

Mersin'in 1 milyon 900 bin kişilik bir yerli nüfusa ev sahipliği yaptığını hatırlatarak konuşmasına devam eden Seçer, "Buradaki geçici koruma altındaki misafirleri, sığınmacıları ya da bazı sebeplerle geçici de olsa burada yaşayan insanları, mevsimsel tatil sebebiyle yazlıklarının burada olması; yayla evlerinin ya da deniz evlerinin burada olması sebebiyle diğer illerden gelen insanların yaşadığı bir kent. Su varsa yaşam var. Su yoksa yaşam yok. Su hayatın ta kendisi. MESKİ de belediye hizmetleri içerisinde hizmetin ta kendisi. MESKİ olmasa zaten belediye olmaz. Mihenk hizmet alanlarından bir tanesi MESKİ. MESKİ'nin şu özelliği var; 7/24 çalışır. Çünkü sürekli insanın ihtiyaç alanlarına hitap eder. Su, atık su, kanalizasyon. Yağmur yağdı, sel baskını. Yağmur suyu sistemlerini yapar. Ama en çok dayağı da MESKİ yer" diye konuştu.

 

"MESKİ'NİN BİR TİCARETHANE OLMADIĞINI BELİRTMEK İSTERİM"

TEKSİN üzerinden gelen ihbar ve taleplere de değinen Seçer, "Şimdi bizim TEKSİN Mersin uygulamamız var; Alo 185. Haftalık raporlara baktığımız zaman en fazla şikayet alan kurum ya da talep belirtilen kurum MESKİ. Ama en fazla teşekkür edilen kurum da MESKİ. Böyle bir çelişki var. Çünkü hayatın her alanında MESKİ var. MESKİ; hizmetleri vatandaşa ulaştırırken, suyu götürürken, kanalizasyon ve arıtma hizmetlerini verirken bir bedel alıyor. Ama MESKİ'nin bir ticarethane olmadığını belirtmek isterim. Kamuya hizmet eden bir kurumdur MESKİ. Kamuya hizmet eden her kurum hizmet karşılığında yasalar çerçevesinde belirli bir gelir alır ama zannetmeyin ki MESKİ gibi ya da toplu taşımada hizmet veren otobüs işletmemiz gibi birimlerimiz ticari faaliyet gösteriyor. Kamu hizmeti yapar" dedi.

 

"MESKİ'YE VE MESKİ'NİN KADROLARINA GÜVENİYORUM"

Seçer, kamu hizmeti sunan birimleri zaman zaman sübvanse ettiklerini de sözlerine ekleyerek; "Kamu hizmetlerinde 'zarar' diye bir kavram yoktur. Destek vardır. Sübvansiyon vardır. Kamu böyle bir alandır. O anlamda da MESKİ yaklaşık 2 bin 500 kişilik hizmet ordusuyla bu kente Anamur'dan Tarsus'a kadar, Çamlıyayla'dan Mut'a kadar, Gülnar'a kadar hizmet veriyor. 16 bin kilometrekare alana. Bu da önemli. Mersin kompakt bir şehir değil. Geniş bir coğrafya. İstanbul'un yaklaşık 3 katı bir coğrafyayı konuşuyoruz. Onun için de hizmet götürmek diğer kompakt kentlere göre bir iki tık daha zor. Maliyetli yatırımlar yapıyorsunuz. Daha uzun mesafelere kanalizasyon döşemek zorunda kalıyorsunuz. İsale hattı döşemek zorunda kalıyorsunuz. Bu da birim vatandaş başına maliyetleri artıran unsurlardır. MESKİ'ye güveniyorum. MESKİ'nin kadrolarına güveniyorum. Orada emek veren, kol gücüyle çalışan emekçi kardeşimden, beyin gücüyle çalışan kardeşime kadar hepsine huzurlarınızda teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA