Vahap Seçer: ’Mersin için deprem felaketi ciddi bir uyarıdır’




Tarih: 22 Şubat 2023 Çarşamba 17:48


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ’Afet Yönetimi ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı’ kurma kararı aldıklarını duyurdu.

Haber-Emrah Birgül

 

Sosyal medya üzerinden bir paylaşımda bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Eski yapıların yoğun olduğu Mersin için deprem felaketi ciddi bir uyarıdır. Bugüne kadar yapılması gereken, yapılmamış tüm çalışmaları başlattım. İlk adım olarak 'Afet Yönetimi ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı' kurma kararı aldık. Bu çalışmalarımızın bizzat takipçisi olacağım" ifadelerine yer verdi.

 

"MERSİN BU ANLAMDA YÜKSEK RİSK TAŞIYOR"

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından geçtiğimiz günlerde FOX TV'de Mersin'deki depremzede göçünü değerlendiren Seçer, hazırlıklarını sürdürdükleri daire başkanlığının ilk sinyalini vermişti. Gazeteci Ezgi Gözeger'in "Mersin'de halihazırdaki binaların durumu nedir?" sorusunu yanıtlayan Seçer, Mersin’in 3. derece deprem bölgesi görünmesine karşın tüm yapıların çok ivedilikle gözden geçirilmesi gerektiğine dikkat çekmişti. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yapı stokunun durumunu laboratuvar testleriyle belirlemesi ve riskli binaların dönüştürülmesi gerektiği çağrısında bulunan Seçer, "Mersin bu anlamda yüksek risk taşıyor. Herkesin burada endişesi var. Dolayısıyla bu depremden sonra da şunu düşündük; çok ivedi bir şekilde Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Afet Yönetimi ve Kentsel Dönüşüm Strateji Daire Başkanlığı'nın kurulması ve tüm aktörlerle beraber Mersin'de yapı stoklarının tespiti ve risk içeren stokların da derhal dönüştürülmesi konusunda bir çalışma yapılması lazım" demişti.

 

"TÜRKİYE'DE KONUSUNU İYİ BİLEN BİRİNİ ORAYA DAİRE BAŞKANI ATAYACAĞIM"

Seçer, sosyal medyadan 'Afet Yönetimi ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı'yla ilgili paylaşım yaptığı aynı gün; depremin yaşandığı 10 ilin Mersin'deki yöre dernek, vakıf başkanları ve STK temsilcileriyle buluştu. Burada yaptığı konuşmada, depremlerin kendisinin de yapması gereken işleri öne almasına neden olduğuna dikkat çeken Seçer, "Kentsel dönüşüm, benim gelecek dönem, seçim dönemindeki en önemli bildirgem içinde yer alan vaadim olacaktı. Depremden sonra hemen Afet Yönetimi ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı’nı kurma kararı aldık. Çok yetkin bir daire başkanı da atayacağım buraya. Çok iyi, Türkiye'de konusunu iyi bilen birini getireceğim, oraya daire başkanı atayacağım" diye konuştu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA