Mersinliler Hükümetten, Hükümet Mersinliler’den Destek Bekliyor!




Tarih: 22 Şubat 2023 Çarşamba 17:53


Mersinliler, yaşanan depremzede göçünün ardından Mersin’in de ’özel destek veya teşvik’ kapsamına alınması çağrısını sürdürürken; Mersin Valiliği tarafından bir bağış kampanyası başlatıldı. Bu kez Valilik, deprem bölgesinden Mersin’e göç edenler için Mersinliler’den destek istedi!

Haber-Cihan Barış Budak

 

6 Şubat'ta yaşanan depremlerin ardından 10 ilde OHAL ilan edildi. Daha sonra Elazığ'ın depremden etkilenen 11'inci il olarak değerlendirileceği açıklandı. 6 Şubat'tan bu yana Mersin'e göç eden depremzede sayısının 400 binleri bulduğu belirtildi.

 

O ÇAĞRI, SOSYAL MEDYADA DA ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ

Artan depremzede göçü üzerine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başta olmak üzere kentin bazı milletvekilleri, iş dünyası, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri Mersin'in 'özel teşvik veya destek kapsamına alınması' çağrısında bulundu. Aksi durumda Mersin'in bu yükü taşıyamayacağına dikkat çekildi. Mersinliler de sosyal medya üzerinden bu çağrıya destek verdi.

 

VALİLİK, MERSİNLİLERLE IBAN PAYLAŞTI

Yapılan ilk çağrının üstünden bir hafta geçti. Ankara 'o çağrılar' karşısında sessizliğini korurken, Mersin Valiliği'nin başlattığı bağış kampanyası dikkat çekti. 'Mersin El Ele' adını taşıyan kampanya çağrısında; "Mersin Valiliği koordinasyonunda deprem bölgesinden Mersin ilimize gelen misafirlerimiz için bağış kampanyasına desteklerinizi bekliyoruz" denildi. 

 

CHP'Lİ ANTMEN KANUN TEKLİFİ VERDİ!

'Mersin özel destek veya teşvik kapsamına alınsın' çağrısı bir hafta içerisinde yoğun destek gördü. Son olarak Mersin'deki 47 kurum ve kuruluştan da bu noktada ortak çağrı açıklaması yapıldı. 4 maddeden oluşan önerilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere ilgili mercilere iletildiği de vurgulandı. Son gelişmelerden bir tanesi de CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen'in verdiği kanun teklifi oldu. Mersin'in afet bölgesi ilan edilmesi için teklif veren CHP'li Antmen, "Mersin'e gelen depremzedelerin en az yüzde 75’inin Mersin’de kalıcı olarak ikamet edebileceği tahmin edilmektedir. Mersin başta konut sorunu olmak üzere; gıda, giyecek, doğalgaz ve temel ihtiyaçlar konusunda çok acil desteğe ihtiyaç duymaktadır. Bu nedenle Mersin’in afet bölgesi ilan edilmesi gerekmektedir" dedi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA