İstiklal’de İkinci Etaba Geçildi!




Tarih: 23 Şubat 2023 Perşembe 18:52


Tren Garı ile Kuvvayi Milliye Caddesi arasında yenileme çalışmaları tamamlanan İstiklal Caddesi’nin 2. Etap çalışmalarının başlayacağı duyuruldu.

Haber-Fatih Dönmez

 

İstiklal Caddesi'nde 26 Eylül 2022'de başlayan 1. Etap yenileme ve düzenleme çalışmaları, 2023 yılının Şubat ayında tamamlandı. Bununla birlikte bir süredir çalışma yürütülen Tren Garı ile Kuvvayi Milliye Caddesi arasındaki kısım yeniden trafiğe açıldı. Yeni bir bisiklet yolu ve modern bir görünüm kazandırılan İstiklal Caddesi'nin güzergahı doğu-batı şeklinde tek yöne çevrildi. Caddenin ara sokak girişlerine ise açılır-kapanır dubalar yerleştirildi.

 

"23 ŞUBAT 2023 TARİHİ İTİBARİYLE ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILACAK"

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, İstiklal Caddesi'ndeki yenileme çalışmalarının 2. Etap'ta devam edeceği belirtildi. Bu kapsamda caddenin trafiğe kapatılacağı belirtilerek, sürücülerden alternatif güzergahları kullanmaları istendi. Caddede yürütülecek çalışmalar kapsamında ilk olarak altyapı yenileme ve asfaltlama işlemlerinin tamamlanacağı vurgulandı. Sonrasında kaldırım düzenleme, ağaçlandırma, ışıklandırma ve kent mobilyaları işlemlerinin tamamlanarak, caddenin vatandaşların kullanımına sunulacağı belirtildi. Çalışmalarla ilgi açıklamalarda bulunan Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı'nda görevli Mimar Şeyda Kaymaz, "Hastane Caddesi Kavşağı ile Özgür Çocuk Parkı Kavşağı arasındaki kısım, 23 Şubat 2023 tarihi itibariyle araç trafiğine kapatılacak ve caddede altyapı çalışması başlayacak. Sonrasında ise yağmur suyu drenaj hattı yenileme çalışması ve kaldırım düzenleme işlemleri devam edecek" dedi.

 

"ASIL HEDEFİMİZ İSTİKLAL CADDESİ'NİN YENİDEN ESKİ CANLI HALİNE KAVUŞMASINI SAĞLAMAK"

2. Etap'taki çalışmaları Mayıs ayında tamamlamayı planladıklarını sözlerine ekleyen Kaymaz, "Burada bizim asıl hedefimiz, kent belleğinde önemli bir yer edinen İstiklal Caddesi'nin eski canlı haline yeniden kavuşması ve dolayısıyla esnafa katkı sağlaması. Ayrıca buradaki yaya sirkülasyonunu artırarak, vatandaşlarımıza daha konforlu yeşil alanlar yaratmak ve mevcut yeşil alanı da korumak istiyoruz" diye konuştu.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA