Yeni MİY İçin Bu Hafta; Maç Haftası!




Tarih: 27 Şubat 2023 Pazartesi 17:21


Yeni Mersin İdman Yurdu, 22’inci haftada oynayacağı Edirnespor maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Yeni MİY, 5 Mart 2023’te Edirnespor’u kendi evinde ağırlayacak.

Haber-Mehmet Miras

 

6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bazı spor organizasyonlarının iptal edildiği açıklanmıştı. Yeni Mersin İdman Yurdu takımı da depremin ardından depremzedelere yardım eli uzatırken, bir yandan da antrenmanlarını zor şartlarda sürdürdü. Takım, şu günlerde, hafta sonu oynanacak Edirnespor maçına hazırlanıyor.

 

DEPREMDEN BİR GÜN ÖNCE 'GALİBİYET POZU' PAYLAŞILMIŞTI

5 Şubat'ta evinde ağırladığı 52 Orduspor Futbol Kulübü'nü 2-0 mağlup eden kırmızı-lacivertli oyuncular, karşılaşmanın ardından galibiyet pozu verdi. Ancak alınan galibiyetin sevinci uzun sürmedi. 6 Şubat sabahı 04.17'de meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem 10 ilde yıkımlar ve can kayıpları yarattı. Takım kısa süre içerisinde 'Gün dayanışma ve yardımlaşma günü' diyerek, deprem bölgesinde çalışan iş makinelerine akaryakıt desteği göndermek için taraftarlarına bağış çağrısında bulundu. Aynı gün, taraftarların verdiği desteklerle birlikte iki tanker, deprem bölgesine doğru yola çıktı. Tankerlerin yolda olduğu dakikalarda, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından liglerin ertelendiğini duyuruldu. Depremin 3'üncü gününde 3'üncü akaryakıt tankerinin de deprem bölgesine doğru yola çıktığı belirtilirken, takımın sosyal medya hesabından üzücü bir haber paylaşıldı. Yapılan paylaşımda, "Bir dönem Kulübümüzde de görev alan antrenör İbrahim Halil Ölmez'in vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız" ifadelerine yer verildi.

 

BU SÜREÇTE FURKAN GÜNEŞ DE 'KIRMIZI-LACİVERTLİ' FORMAYI GİYDİ

İlerleyen günlerde 'Yaralarımızı birlikte saracağız' mesajıyla bir paylaşım yapan takım, daha sonra Furkan Güneş'in kadroya katıldığını duyurarak, "2020-2021 ve 2021-2022 sezonlarında Takımımızda forma giyen Furkan Güneş ile 1.5 yıllık sözleşme imzalanmıştır. Evine hoş geldin Furkan Güneş" paylaşımında bulundu. Takım, aynı gün Edirnespor karşılaşması için hazırlıklarına da yaptıkları antrenmanlarla devam ettiklerini duyurdu. O hafta içerisinde depremzedeler için bir açık artırma da başlatan kırmızı-lacivertli takım,  Chris David imzalı formayı satışa çıkarttı. Forma, 10 bin TL'ye satıldı. Takım, antrenmanlarını ve depremzedelere yönelik destek seferberliğini sürdürürken, 20 Şubat'ta da Hatay'da 3 dakika arayla iki şiddetli deprem meydana geldi.

 

ERSİN AKA: "BÖYLE BİR ORTAMDA NE KADAR BAŞARILI OLURUZ BİLEMİYORUM"

Yaşanan depremlerin ardından açıklamalarda bulunan Yeni MİY Teknik Direktörü Ersin Aka, hem deprem psikolojisiyle hem de göçebe olarak antrenman yaptıklarını belirterek; "Performans olarak bu durumdan ciddi anlamda etkileneceğimizi düşünüyorum çünkü bizim işimizin en önemli kısmı psikolojidir. Örnek olarak önceki gün yaşanan depremden sonra tüm oyuncularım ailesini alarak tesiste sabahladılar ve biz bu ortamda antrenman yapmaya devam ediyoruz. Açıkçası böyle bir ortamda ne kadar başarılı oluruz bilemiyorum" diye konuştu.

 

KARŞILAŞMA BU PAZAR GÜNÜ!

Sezonun başından bu yana oynadığı 21 maçtan 14 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyetle ayrılarak 46 puanla ligin zirvesinde oturan Yeni MİY, bu pazar günü kendi evinde rakibiyle karşılaşacak. Oynadığı son maçtan galibiyetle ayrılan oyuncular hazırlıklarını sürdürürken, sıradaki karşılaşmada takımın göstereceği performans ise merakla bekleniyor.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA