’Yaşasın Kadın Dayanışması’




Tarih: 7 Mart 2023 Salı 16:35


Yarın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü!

Mersin Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından 8 Mart dolayısıyla yapılan açıklamada, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği ilk kez 1911 yılında Sosyalist Enternasyonalin çağrısı ile milyonlarca kadının bir araya geldiği mitinglerle yapıldı. O günden sonra 8 Mart kadınlar için bir mücadele ve dayanışma günü oldu. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Süfrajetlerden, feministlere uzanan koca bir kadın tarihine dayanır. Yüzyıllardır kadınların patriyarkaya karşı yürüttükleri eşitlik ve özgürlük mücadelesinin simgesidir" denildi. 8 Mart etkinliklerini bu yıl depremin ve yıkımın gölgesinde gerçekleştirdiklerini belirten Kadın Meclisi, "Bu zor günlerde kadınlar dayanışmayı büyütmüşler, depremin ertesinde depremden zarar görenlerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için tüm kadın örgütleri el ele vererek çalışmalara başlamışlardır. 8 Mart'ı yaratan eşitlikçi ve özgürlükçü kadınların ışığında kadınlar, bu ülkede depremin yaralarının sarılmasını, sorumlulardan hesap sorulmasını sağlayacak, kadın dayanışması ile yaşamı yeniden kuracaklar. Söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var. Yaşasın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Yaşasın kadın dayanışması" ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA