İş Dünyasının Yeni Sorunu: EYT




Tarih: 17 Mart 2023 Cuma 17:33


Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, iş dünyasının çok büyük sıkıntıları olduğunu belirterek, "İş dünyasının burada da sorunu var. Bunların başında da EYT geliyor" dedi.

Haber-Behzat Özgür Beyazlar

 

Mersin'deki televizyon kanallarının ortak yayınında konuşan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, iş dünyasının yaşadığı sıkıntılara dair değerlendirmelerde bulundu. EYT'nin şu anda iş dünyasının başındaki bir soruna dönüştüğünü vurgulayan Kızıltan, "Emeklilerin doğal hakkı. Ama bunun finansmanı nasıl sağlanacak? Kredi deniyor ortada kredi yok" diye konuştu.

 

"BÖLGENİN KALKINMASI İÇİN DE TOBB İLE BİRLİKTE ÇOK ÇALIŞIYORUZ"

İş dünyasının yaşadığı sıkıntılara değinen Kızıltan, "Depremle gelen üzüntüyle bu sıkıntıları geri plana attık. O kadar çok yönlü bir konu ki. Şimdi oraları tekrar ayağa kaldırmamız gerekiyor. Nasıl yapacağız? Antakya'yı ele alalım. Bir tarih, bir uygarlık Antakya. O bölgeyi biz nasıl ayağa kaldırıp insanları oraya götürebiliriz. Bunun için ne lazım? Biz gittik Antakya TSO Başkanı Hikmet Çinçin ile OSB Yönetim Kurulu ile oturduk. 'Biz her türlü desteği veririz buradaki sanayinin ayağa kalkması için' dedik. Onlar da 'bizim en büyük sorunumuz çalışanlarımız' dedi. Nerede olduklarını da bilmiyoruz. Biz Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Müdürü'nü de götürmüştük. Kalifiye eleman çalışması yapılacak. Elemanlar gelirse Antakya'da nerede kalacak? Çadırda yaşatılamaz, çocukları gelse eğitim durumu var. Biz o bölgenin kalkınması için de TOBB ile birlikte çok çalışıyoruz" diye konuştu.

 

"CAZİP İMKANLAR SUNULMALI Kİ BU İNSANLARIN BÖLGEYE DÖNMESİ SAĞLANSIN"

Kalifiye eleman sıkıntısı da yaşandığını sözlerine ekleyen Kızıltan, "Tabi zaten Türkiye'de kalifiye eleman sıkıntısı var. Deprem bölgesinde çıkan kalifiye çok insan var. Tekstilde, demir çelik sektöründe, tarım sektöründe. Bunlar sanayileşmiş illerin merceği altında. Bazı ilanlar veriliyor. 'Depremzedelere iş alımlarında öncelik' diye. İnsanları İstanbul, Ankara, İzmir'de, Mersin'de işe yerleştirirsek oradaki fabrikalar ne yapacak? Tamam, bizim için avantaj. O insanları alalım Mersin'deki sanayiyi geliştirelim ama orası ne olacak? Türkiye bölünmez bir bütündür.  Orada cazip imkanlar sunulmalı ki bu insanların bölgeye dönmesi sağlansın. Yine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın Adıyaman'da bir Konteynır Kent Projesi var, yapımına başlandı. Ticaret Bakanı ve Adıyaman'daki yetkililer bir araya gelip talepte bulunuyor onlar da arazi tahsis ediyor ve altyapısı tamamlanıyor ve bu bir Mersin Projesi olarak gerçekleşiyor. Orada bir sahra hastanesi kurulacak, bir Rotary Kulübü üstlenmiş. Biz de katkı sunacağız. Meclis'imizden de geçirdik" dedi.

 

Kızıltan, her şeyin siyasi düşünüldüğünü vurgulayarak, "Belediye yaparsa hangi partidense sanki ona yardı ediyor gibi. Oysa Mersin Büyükşehir Belediyesi farklı, Adıyaman Belediyesi farklı bir partiden. 600 üzerinde ev yapılacak. Hepsinde dörder kişi kalsa 2400 kişi yararlanacak" ifadelerine de yer verdi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA