İyi Parti Mersin’de temayül yoklamasına gitti




Tarih: 2 Nisan 2023 Pazar 18:38


14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçim için geri sayım devam ederken Milletvekilliği için İYİ Parti, 15 ilde temayül yoklamasına gitti.

Haber- GİZEM TOKKUZUN

Mersin’de de yapılan temayül yoklamasında sandıklardan İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı da yapan Burhannetin Kocamaz 4 bin 619 oy sandıklardan ilk sırada çıkan isim oldu. Kocamaz’ın ardından Ali Er 2.sırada yer alırken, Özer Özel ise 3.sırada yer aldı.  

14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerden önce İYİ Parti toplamda 15 ilde temayül yoklamasına gitti. Seçim öncesinde yoğun bir Milletvekilliği aday adaylığı başvurusu alan İYİ Parti; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Kayseri, Manisa, Yozgat ve Mersin’de aday adayları için sandıkları kurdu ve aday adaylarını üyelerine sordu.

Kocamaz, İYİ Parti’de ilk sırada çıktı

Türkiye Büyük Millet Meclisine toplamda 13 Milletvekili gönderecek olan Mersin’de seçim öncesinde İYİ Parti aday adayları için sandıkları kurdu. İYİ Parti Mersin İl Başkanlığı tarafından 28.Dönem Mersin Milletvekili aday adayları için 1 Nisan Cumartesi günü temayül yoklaması yaptı. 50’ye yakın aday adayının yarıştığı listelerde İYİ Parti GİK Üyesi ve önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi de yapan Burhanettin Kocamaz, 4 bin 619 oy ilk sırada çıktı. Kocamazın ardından 2.sırada 4 bin 108 üyenin oyunu alarak Ali Er gelirken, 3.sırada ise 3 bin 943 oyla Özer Özel yer aldı.


Etiket: iyiparti, mersin,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA