SEÇER: “BU ÜLKE NE ÇEKİYORSA AYRIMCILIKTAN ÇEKİYOR”




Tarih: 15 Nisan 2023 Cumartesi 18:16


Mut’taki esnaf, vatandaş ve üreticilerle bir araya gelen Seçer, " “Bu işlerde kimsenin torpili geçmiyor. Başkan’ın da dâhil. Biz ne diyoruz; ‘Bu ülke ne çekiyorsa ayrımcılıktan, adam kayırmadan çekiyor. Benim arkadaşım, mahallelim, köylüm, partilim konusu işin içine girdiğinde bugün olduğu gibi Türkiye’de dengeler bozuluyor’. Ama biz belediyelerde halkımıza nasıl adaletli hizmeti ayrım yapmadan götürüyorsak, 15 Mayıs sabahından itibaren Türkiye’ye de aynı şekilde hizmet götüreceğiz” dedi.

Haber- Kadri Duman 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir’in üreticiyi desteklemek ve üretimi teşvik etmek için ‘Destek Büyükşehir’den, Üretim Çiftçiden’ sloganı ile Mut ilçesinde gerçekleştirdiği Zeytin Fidanı, Hamur Yoğurma Makinesi ve Sulama Borusu Dağıtım Töreni’ne katıldı. Törende konuşan Seçer, Büyükşehir tarafından bu yıl uygulamaya koyulan güneş enerji paneli desteği hakkında bilgiler vererek “Özellikle Yörük, konar göçer kardeşlerimi ilgilendiriyor. Hayvancılıkla uğraşan, kışın aşağılara inip, yaz aylarında yaylalara çıkan, hayvancılıkla iştigal eden bu kardeşlerimiz için yüzde 50 hibeli toplam 360 adet güneş enerji paneli desteği de bu yılın programında. Kayıtlarımız devam ediyor. Bu yıl içerisinde bu vatandaşlarımıza yaylalara çıkmadan güneş panelleri teslim edilecek” dedi.

Konuşmasında yol yapımına verdikleri önemden de söz eden Başkan Seçer, son 3 yılda 1,5 milyon ton sıcak asfalt kullandıklarından bahsederek, “Mut’u, Mut’un aydınlık yüzlü insanını seviyoruz. Atatürkçü olduğumuz için, Mutlular Atatürkçü olduğu için ayrı bir seviyoruz. Üretimin pazara sağlıklı gelmesi lazım. Köyden şehre gelen bir vatandaşın konforlu seyahat etmesi lazım. Yol yapımına önem veriyoruz. Tüm Mersin'de, dur durak bilmeden, son 3 yılda 1,5 milyon ton sıcak asfalt kullandık. Bu yıl da programımızda yaklaşık 600 bin ton sıcak asfalt kullanılacak. Geçen yıl dâhil grup yolları ve köylerde 2 bin 200 kilometre sathi kaplama yollar yaptık. Mut'ta 14 bin 35 ton sıcak asfalt kullanarak toplamda 231 kilometre de sathi asfalt kaplama işlerimizi tamamladık. 2023 yılı programımıza 3 yılda kullandığımız sıcak asfaltın 16 bin ton fazlasını aldık. Bu yıl içinde hummalı bir şekilde Mut’ta sıcak asfalt çalışması ve 140 kilometre sathi kaplama çalışmasını tamamlayacağız” diye konuştu.

“Bu iktidardan aklımda kalan, bana yapılan ayrımcılık ve adaletsizlik olacak”

14 Mayıs’ın önemli bir gün olduğunu söyleyen Başkan Seçer, görev süresi boyunca merkezi hükümet tarafından hizmet alma noktasında ayrımcılığa uğradığını belirterek, “4 yıllık Belediye Başkanlığı dönemimde bu iktidardan aklımda kalan; bana yapılan ayrımcılık, haksızlık, adaletsizlik, adam kayırmacılık olacak. Bu Türkiye toplumunu çürütüyor. Yetim hakkına tenezzül etmek, kul hakkına tenezzül etmek; Türkiye’yi, toplumu çürütüyor” dedi.

“Mersin’i şaha kaldıracağız”

Belediye Başkanı olarak Mersin’in dört bir yanında önemli hizmetler verdiklerini ifade eden Başkan Seçer, “Türkiye’nin değişime ve dönüşüme ihtiyacı var. Biz Millet İttifakı ile beraber bu seçimlere giriyoruz. Bugüne kadar belediye başkanlarınız oy verdiğiniz ve desteklediğiniz için başınızı öne eğdirmediyse emin olun 15 Mayıs’tan sonra da Millet İttifakı iktidarında Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı’nda destek olanların başı öne eğilmeyecek. Bunun teminatı biz olacağız. Biz kentimizin menfaatlerini kollayacağız. Emin olabilirsiniz 15 Mayıs sabahı iktidar değiştiğinde, yeni iktidar belediyeler arasında ayrımcılığı kaldırdığında, adalet sağladığında Mersin’de yaptığımız hizmetin 5 katı fazlasını yapacağız. Bu sözü de altını çizerek veriyorum. Mersin’i şaha kaldıracağız" şeklinde konuştu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA