Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Anamurlu Üreticilere ‘Yerli Yerinde’ Destek




Tarih: 19 Nisan 2023 Çarşamba 10:32


Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği projeler ve sunduğu destekler ile Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) ile yürüttüğü ve ‘Yerli Yerinde’ sloganı ile hayata geçirdiği ‘Gıda Güvenliği İçin Yerel Tarımsal Üretim Teşviki Projesi kapsamında, Anamur’da zeytin fidanı dağıtıldı.

Haber- Berna Uslu

 

Mersin Anamur Koordinasyon Merkezi’nde fidan dağıtım töreni Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirdi. Bu kapsamda; Anamur, Bozyazı ve Aydıncık’ta ikamet eden 117 üreticiye, toplam 2 bin 340 adet zeytin fidanı verildi. 88 üreticiye yüzde 70 hibeli toplam 5 bin 710 adet passiflora fidesi, 9 mahalle muhtarlığı ile Anamur Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ne hamur yoğurma makinesi desteği verildi.

 

Karan, “Üretime ciddi anlamda destek oluyoruz”

 

Gerçekleştirilen törende konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Anamur-Bozyazı-Aydıncık Koordinatörü Erdal Karan,“Başkanımız Vahap Seçer’in sosyal belediyecilik anlayışı ile başlattığı ekonomik ve sosyal kalkınma projelerinden birinde bulunmaktayız. Bu projeyi 4 yıldan beri uyguladığımız için, şu anda meyvelerini almaktayız. 4 yıldan beri sadece Anamur etrafına 300 dönüme yakın avokado fidanı dikildi.Bunun yanında damızlık koyun keçi birlikleriyle beraber yaptığımız projelerde, üretime ciddi anlamda destek oluyor ve bunun geri dönüşünü de çok güzel bir şekilde alıyoruz” dedi.

 

Temel, “Yarınlardaki üretim için bizi ümitlendiriyor”

 

Anamur Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Küçük, üretmenin çok önemli olduğuna dikkat çekerek,“Üreticiler üretmezse, insanlar aç kalır. Bunun için,üretime sürekli katkı veren Büyükşehir Belediye Başkanımıza ayrıca çok teşekkür ediyorum. Böyle güzel bir toplantıda üreticilerin, muhtarlarımızın ve bizlerin bir arada olması, yarınlardaki üretim için bizi ümitlendiriyor” dedi.

 

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA