1 Mayıs, Mersin Cumhuriyet Meydanı’nda Coşku İle Kutlandı




Tarih: 1 Mayıs 2023 Pazartesi 16:54


Eski Tevfik Sırrı Gür Stadı yanında bir araya gelen kalabalık; sendika, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti bayraklarıyla İsmet İnönü Bulvarı’ndan yürüyerek Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Mersin’de bazı milletvekilleri, belediye başkanları, milletvekili adayları ve siyasi parti temsilcileri de kortej yürüyüşünde yer aldı.

Haber-Kader Çetintaş

"TÜRKİYE TOPLUMUNUN SABIR TAŞI ÇATLAYALI ÇOK OLDU"

Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde gerçekleştirilen 1 Mayıs kutlamalarının adresi Cumhuriyet Meydanı oldu. Platform adına kalabalığa seslenen DİSK Genel İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, "Türkiye ekonomisi son 20 yılda az gitti uz gitti, bir arpa boyu yol alamadı. Üstelik masallar ve ninnilerle uyutulmaya çalışılan yoksul halkın artık açlık sınırının çok altındaki alım gücüyle uyumaya bile mecali kalmadı. Mızrak çuvala sığmıyor, Türkiye toplumunun sabır taşı çatlayalı çok oldu" dedi.

 

"ÖNÜMÜZDE TARİHİ BİR FIRSAT OLDUĞUNU VURGULAMAK İSTERİZ"

6 Şubat'ta yaşanan depremler nedeniyle buruk bir 1 Mayıs yaşadıklarını belirten Göksoy, yaklaşan 14 Mayıs seçimlerini de işaret etti. Önlerinde bir fırsat olduğunu belirten Göksoy, "İnsan hakları, barış ve sosyal adalet, örgütlenme özgürlüğü, sendikal haklar ve işçilerin insan onuruna yaraşır koşullarda yaşayabilmesi için azim ve kararlılıkla kavgamızı sürdüreceğiz. Bizi içine hapsetmeye çalıştıkları karanlığı yırtacağız. Şimdi; eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik, bilimsel bir ülke yönetimine hiç olmadığı kadar ihtiyacımız ve bunun gerçekleşmesi için bir seçeneğimiz var; o da bu iktidarı göndermek" ifadelerine yer verdi.

 

 


Etiket: 1mayıs, işçi, bayram, kutlama


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA