"Mersin, Yatırımlar ve Projeler İle Hak Ettiği Yerde Olmak İstiyor"




Tarih: 2 Mayıs 2023 Salı 13:55


Mersin Ekonomi Platformu, yaklaşan 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve Milletvekilleri Seçimleri öncesi ’Mersin Hak Ettiklerini İstiyor’ sloganıyla çağrıda bulundu.

Haber-Berna Uslu

Mersin Ekonomi Platformu, Mersin'deki yatırımlara yönelik taleplerini ve çağrılarını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde siyasi partilerin milletvekili adaylarıyla toplantılara başlayan MEP, İYİ Parti'nin milletvekili adayları Burhanettin Kocamaz, Aydın Enes Seydanlıoğlu ve Esra Kahraman Sönmez'le bir araya gelmişti. Ardından CHP'nin milletvekili adayları Gülcan Kış, Mehmet Emin Ekmen ve Gültekin Uğur'un katılımıyla gerçekleştirilen toplantının Yeşil ve Sol Parti ile MHP adaylarıyla devam edeceği belirtildi. AK Parti'nin adaylarıyla bugün gerçekleştirilmesi planlanan toplantının ise ertelendiği duyuruldu. Şu ana kadar gerçekleştirilen toplantılarda Mersin'de yapımı devam eden ve yapılması beklenen yatırımlar gündeme geldi.

 

"MERSİN, YATIRIMLAR VE PROJELER İLE HAK ETTİĞİ YERDE OLMAK İSTİYOR"

Mersin Ekonomi Platformu'ndan son olarak yapılan açılama; "Mersin ekonomik büyüklük olarak 5'inci sırada yer alıyor. Vergi ödemesinde, ülke ekonomisine katkıda ise her zaman ilk 10'da yer alan bir kent. Peki bu kadar katma değer sağlayan Mersin, neden verdiğini alamıyor? Bu kentin hakkı neden başka şehirlere veriliyor. Sürekli bölgesel yatırım ve kent projeleri için vaatler verilen Mersin, iki seçim arasında unutulan ama seçimler yaklaşınca hatırlanan kent olmak istemiyor. Kenti temsil eden bütün siyasi aktör ve yerel yöneticilerin kent adına daha cesur ve sorunların takipçisi olmalarını bekliyoruz. Mersinliler olarak uzun zaman sorunlarımızın çözülmesini bekledik ama artık zaman kaybetmek istemiyoruz. Devletimizin önemli gelirler elde ettiği, stratejik konumdaki Mersin, yatırımlar ve projeler ile hak ettiği yerde olmak istiyor" denildi.

 

"MİLLETVEKİLLERİNE BU GÖREVLERİNİ SIK SIK HATIRLATACAĞIZ"

MEP, Mersin'in hak ettiği yatırımları alabilmesi için hatırlatmalarını sürdüreceklerini bildirerek, "Barış, kardeşlik ve hoşgörünün kentlileri olarak, bu güzel kentimizin daha güzel olması, yatırımlar alması için TBMM'ye girecek bütün siyasi partilerin milletvekillerine büyük görevler düşmektedir. Mersin Ekonomi Platformu olarak milletvekillerine bu görevlerini sık sık hatırlatacağız" açıklamasını paylaştı.

 

MERSİN'DE HANGİ PROJELER BİTİRİLMEYİ BEKLİYOR?

Mersin'de uzun yıllardır bitirilmesi beklenen projeler olduğunu vurgulayan MEP, o projeleri şu şekilde sıraladı:

"184 bin hektar tarım alanını sulayacak, Pamukluk Barajı su tutmaya başladığı halde sulama ve içme suyu iletim hatları yapılmadı. Mersinli üreticiye can olacak bu projede takvimlerin öne çekilmesi ve geciken çalışmaların başlaması gerekmektedir."

"Mersin-Antalya yolunda '25 km kaldı' deniliyor ama bir türlü çalışmalar tamamlanmadı. Kentin turizmi ve ulaşımı için önem taşıyan bu yolun açılmasını bekliyoruz."

"Mersin'in en önemli projesi dediğimiz Ana Konteyner Limanı'ndan hiç ses yok. Bu projenin Mersin'den alındığı konusundaki endişeler giderilmiş değil."

"Çukurova Havalimanı'nın artık hizmete alınmasını ve yapımı geciken bağlantı yollarının yapılmasını talep ediyoruz."

"52 kilometrelik Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi'nin kentin diğer yatırımları gibi gecikmeden yapılmasını istiyoruz."

"Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep'i kapsayan Hızlı Tren Projesi'nin zaman kaybedilmeden yapılması bölgenin kaderini değiştirecektir. Bu yolun yapılmasını istiyoruz."

"OSB Otoyol Bağlantı Yolu. Bağlantı kavşağı bitirildiği halde bir türlü yol genişletme çalışmaları yapılmadı. Üretimi sağlayan işveren ve işçilerin kolay ulaşımı, lojistik için bu yolun zaman kaybedilmeden yapılması elzemdir."

"2023'te Mersin'in ödeneklerinin önemli bir kısmı Akkuyu-Konya ve Akkuyu-Seydişehir elektrik iletim hatlarına ayrıldı. 2023 yatırım programında Akkuyu NGS-Antalya elektrik iletim hattına ayrılan ödenek Mersin ekonomisi yerine merkezi bütçeden karşılanmalıdır."

 

MERSİN, İŞTE BU TURİZM YATIRIMLARINI BEKLİYOR!

Yıllar önce temeli atılan Kazanlı Turizm Bölgesi'nde tahsisler yapılmasına rağmen çalışmaların yıllardır başlamadığını vurgulayan MEP, "Yolu ve altyapısı tamamlanan bölgede tahsisi alan firmalar çivi bile çakmadı. Mersin verilen ama sonu gelmeyen vaatler ile yıllar kaybetti" açıklamasına yer verdi. MEP, Mersin'in beklediği turizm ve kültür projelerini ise şu şekilde sıraladı; "Silifke Ovacık Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi, Silifke Kargıcık Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi, Gülnar Ortaburun Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi, Anamur Melleç Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi, Tarsus Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi, Taşucu-Boğsak Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi, Silifke Narlıkuyu-Akyar Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi, Tarsus-Gülek-Karboğazı Kültür, Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi."

 

MERSİN'DE GÜNDEME ALINMAYI BEKLEYEN KONULAR VAR!

Mersin için gündeme alınması gereken konulara ilişkin açıklamalarda da bulunan MEP, o konuları sırasıyla şöyle bildirdi; "

"Sahil kesiminde kum, iç kesimlerde ise dere yataklarına inşa edilen binlerce binanın dönüşümü kaçınılmazdır. Ülkemizin yaşadığı son deprem felaketlerinden ders çıkarması gereken Mersin'de kentsel dönüşüm kangren haline geldi. Yıllardır müdahale bekleyen bu durumun merkezden yardım alınarak çözülmesi kentimizdeki çarpık ve çürük yapı sorununa çözüm olacaktır."

"Yatırım Teşvik Sistemi'nde 3'üncü Bölge'de yer alan Mersin'in, mevcut olağanüstü koşullar göz önüne alınarak, 5'inci Bölge'ye alınması sağlanmalıdır."

"İstihdam sorununu çözecek OSB ve küçük sanayi sitelerinin altyapıları tamamlanmalı ve genişletilmesi için olanaklar sağlanmalıdır."

"Mersin Ekonomi Platformu bileşenleri ve kentteki üreticilerin mesleki sorunları çözülmelidir. Kentin işsizlik oranının düşürülmesi için yeni istihdam olanlarının sağlanması için iş dünyasının ve esnafın önünü açacak adımlar atılmalıdır."

 

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

MEP, son olarak bölge ve kent adına yaptığı çağrıda; "Kentimiz için hayata geçirilmesi önem arz eden büyük vizyon projelerinin ivedilikle tamamlanmasını bekliyoruz. Sonuç olarak kentimizin birçok beklentisi var, Mersinliler olarak bu dönem projelerimizin takipçisi olacağız. Unutulmamalıdır ki kalkınan bir Mersin, Çukurova'yı kalkındırır, kalkınan Çukurova ülkemizin ekonomisine sınıf atlatır" ifadelerine yer verdi.


Etiket: mersin, yatırım, mep


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA