Başkan Seçer: ‘Türkiye’nin Neye İhtiyacı Varsa Damgayı Ona Vurun’




Tarih: 11 Mayıs 2023 Perşembe 11:26


Mersin Büyükşehir Belediyesi Vahap Seçer, Anamur’a çıkarma yapan Seçer; vatandaş, esnaf, muhtar, STK ve iş dünyası ile bir araya geldi. Başkan Seçer; “Esnaf iş insanları olarak 14 Mayıs’ta bu endişelerden ve bu vehimlerden uzak sandık başına gidin; Türkiye’nin geldiği noktada neye ihtiyacı varsa damgayı ona vurun” dedi.

Haber-Gizem Tokkuzun

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Anamur'a çıkarma yaptı. Anamur'da vatandaş, halk, üretici, esnaf, muhtarlar, STK ve iş dünyası ile bir araya geldi.

Esnaf gezisinin ardından Anamur Ticaret ve Sanayi Odası'na (ANTSO) geçen Seçer, burada ANTSO Başkanı Mehmet Tuna, ANTSO Meclis Başkanı Orhun Yıldız beraberinde STK, iş dünyası ve muhtarlar ile bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdi.

“Ana konumuz tabi ki Anamur”

ANTSO’da yaptığı konuşmasında, hizmet konuşacaklarını kaydeden Başkan Seçer; “Anamur’u, Mersin’i, Türkiye’yi konuşacağız. Özellikle ana konumuz tabi ki Anamur ve Anamur’un ticareti, sanayisi, turizmi, ekonomisi olacak. Bunları değerlendirip, neler yapabiliriz diye konuşacağız” dedi.

“Önemli çalışmalara imza attık”

Başkan Seçer, Anamur’un temel beklentilerinden ilkinin yollar olduğunu belirterek; “Burada toplamda yaklaşık olarak 34 bin 500 ton asfalt kullanarak, önemli çalışmalara imza attık. Kalan süre içerisinde de yine bu çalışmalarımız devam edecek, durmayacak. Burada eksik kalan caddelerimiz var. Onunla ilgili de çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

“Üniversiteyi kazandıkları ilk yıl eğitim öğrenim yardımında bulunuyoruz”

Anamur’dan Gülnar’a, Aydıncık’tan Silifke’ye kadar bölgelerde, Torosların etekleri denilen yaylalarda okuma oranının yüksek olduğuna dikkat çeken Başkan Seçer, “Her tarafta ücretsiz eğitim öğretim kurumları açtık ve şu anda 6 bin 500 öğrencimiz var. Bu çocukların hepsinin üniversite sınavı giriş ücretlerini biz ödüyor ve üniversiteyi kazandıkları ilk yıl eğitim öğrenim yardımında bulunuyoruz.  Bizim derdimiz sadece yol, köprü, bina yapmak değil” dedi.

“Türkiye'nin gündemi, olması gereken gündemin dışında tartışılıyor”

Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsaları ve ESOB’u çok önemsediğini ve özellikle bu 3 kurumun, bir kentteki ekonominin lokomotifi ve can damarı olduğunu vurgulayan Başkan Seçer;  “Önümüzde bir seçim var. Mutlaka herkes bir tercihte bulunacak. Bir belediye başkanı olarak, bu kurumun çatısı altında tercihlerinize yönelik bir pozisyon içerisinde yer almam. Bunu parti binasında veya mitinglerde, televizyon programlarında yaparsınız. Fakat şuna dikkat çekmek istiyorum; Türkiye'nin gündemi, olması gereken gündemin dışında tartışılıyor. Türkiye'nin şu anda asıl gündemi; ekonomi, yolsuzluklar, adaletsizlik, sağlık ve eğitim gibi bazı hizmet alanlarında uygulanan yanlış politikalar” şeklinde konuştu.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA