’İşbirliği’ Tartışmasında Uzlaşamadılar




Tarih: 15 Mayıs 2023 Pazartesi 17:55


Abdullah Özyiğit’le Vahap Seçer, Haluk Bozdoğan’la da Mahmut Tat birbirini anladı. Tarsus üzerinden iki ayrı tartışma sürdü. Taraflar birbirini anlayamadı.

Haber-Kadri Duman

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde bir teklif sunuldu. Teklife göre; Tarsus Tarihi Kent Merkezi Koruma ve Canlandırma Projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Üniversitesi arasında bir işbirliği gerçekleşecekti. Belediyenin üniversiteden 'akademik danışmanlık' almasını öngören teklife ilişkin MHP Grup Sözcüsü Mahmut Tat söz aldı. Tat, eski Tarsus'ta yıkılmayı bekleyen ancak tarihi özellik taşımayan evler olduğunu belirtti. Söz konusu alanın 'sit alanı' olarak işaretlendiğini savunan Tat, yıkılması gereken bazı evlerin yıkılamadığını savundu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise şu an için operayonel bir durumun olmadığını belirterek, "Biz farklı şeyleri konuşuyoruz. Üzülerek ifade edeyim ki ne Meclis üyemizin, ne Tarsus Belediye Başkanımızın anlattıklarıyla bizim talebimizin hiçbir alakası yok. Biz başka bir şeyden bahsediyoruz" dedi.

 

SEÇER VE ÖZYİĞİT, ÜNİVERSİTEYLE İŞBİRLİĞİ ÜZERİNDE DURDU

Sunulan teklife dair açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Şimdi Etüt Proje Dairesi, tarihi kent merkeziyle ilgili yaptığı çalışmalarda Mersin Üniversitesi'nden danışmanlık almak istiyor. Akademik danışmanlık almak istiyor. Dolayısıyla biz bunu bir sözleşme çerçevesinde hukuki bir zemine, resmi bir zemine oturturuz. Bununla ilgili Mersin Üniversitesi'yle, ilgili dallarıyla ya da bilim dallarıyla ilgili yapacağımız bilgi alışverişinde bir protokol yapmamız gerekiyor. Bununla ilgili. Mersin Üniversitesi'yle işbirliği yapacağız, bilgi alışverişi" dedi. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise bu tür konularda Meclis yetkisine dahi gerek olmadığını vurgulayarak; "Kentimizin üniversitesiyle, kentimizin Büyükşehir Belediyesi'nin herhangi bir konuda protokol yapması bu Meclis'te tartışılıyorsa vallahi sıkıntılı. Yapmayın. Önünü açalım, gitsin. Sonuç itibariyle Mersin Üniversitesi bu kentin en önemli kurumlarından ve değerlerinden. Bunların Meclis'e gelmesi gerekiyor mu o konuda da ben çok şüpheliyim" ifadelerine yer verdi.

 

TAT VE BOZDOĞAN İSE 'YIKILMASI GEREKEN EVLER'E DEĞİNDİ

MHP Grup Sözcüsü Mahmut Tat da görüşülen teklifle ilgili söz aldı ancak Tarsus'la ilgili başka bir konuya parmak bastı. Bilgi amaçlı söz aldığını belirten Tat, "Şimdi geniş bir alanı işaretlemişler. Burası sit alanı içerisinde diyor Koruma Kurulu. Şimdi bakıyoruz, işaretlenen bölge içerisinde 2-3 tane tarihi diyebileceğimiz bir yapı var. Onun dışında doğru dürüst yapı yok. Oradaki fakir vatandaşı daha da mağdur ediyor. Evi yıkılacak, dokundurtmuyorlar. Halbuki evin tarihle falan hiç alakası yok. Bu konularda vatandaşlarımızı da rahatlatacak bir çalışma olursa o iyi olur" dedi. Tat, konuşmasının bir bölümünde Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'ın da açıklama yapabileceğini belirtti. Bunun üzerine konuşan Bozdoğan da "Mahmut Bey'in dediği gibi öncelikle bazı yıkılması gereken gerçekten tarihi olmayan çok sayıda evler var. Bununla ilgili olarak da gerek ODTÜ, gerekse de İTÜ'nün çok sağlıklı bir çalışması oldu" şeklinde konuştu.


Etiket: abdullahözyiğit, vahapseçer, halukbozdoğan


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA