BÜYÜKŞEHİR, HAŞEREYLE MÜCADELEYE DEVAM EDİYOR




Tarih: 17 Mayıs 2023 Çarşamba 10:32


Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, hava sıcaklığının artmasıyla birlikte kent genelinde sürdürdüğü yeşil alanlarda haşereyle mücadeleyi hızlandırdı.

Haber-Mehmet Şah Akın

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, hava sıcaklığının artmasıyla birlikte kent genelinde sürdürdüğü yeşil alan ilaçlama çalışmalarını artırdı. Menfezler, havuzlar, göletler, rögarlar, bataklıklar, doğal çukurlarda biriken yağmur suları, sulama kanalları, su kuyuları, su varilleri, bodrumlarda oluşan su birikintileri, foseptikler, kanallar, durgun su birikintileri, dere yatakları, metruk alanlar ve çöp konteynerleri gibi 100 binden fazla üreme noktasında çalışma yapılıyor.

 “Larva ve uçkun dediğimiz yöntemle ilaçlamamıza devam ediyoruz”

Haşere ile mücadeleyi Mersin genelinde yıl boyunca sürdürdüklerini anlatan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir; “Kış döneminde larva yöntemiyle mücadeleye ağırlık veriyoruz. Yaz döneminde ise larva ve uçkun dediğimiz yöntemle ilaçlamamıza devam ediyoruz. Yağmurlu bir dönemden geçtik. Havaların tekrar ısınmasıyla, kışlak dediğimiz zamanlarda olan sivrisinek başta olmak üzere, haşerelerin tekrar açığa çıkması gibi sorunlarla karşılaşacağız. Nerede ürediklerini biliyoruz ve oraları kontrol altına almaya çalışıyoruz. Hassas bölge olan okul alanları ve hastanelerin yakınlarındaki boş arazileri, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ve MESKİ’nin katkısı ile rehabiliteediyoruz. Mersin genelinde belirlediğimiz 100 binin üzerindeki kaynak noktalarına düzenli olarak gidiyoruz ve haşerelerin üremelerini orada minimize ediyoruz. Bu mevsimsel sorunların da önüne geçmek istiyoruz. Gelişigüzel otların çıktığı yerleri iş makineleriyle temizliyor ve burada oluşabilecek haşerelerin önüne geçiyoruz.Yeşil alanlarla ilgili de özel ekiplerimiz var. Onlarda yeşil alanlarda, parklarda ve bahçelerde oluşabilecek haşere ile ayrıca mücadele ediyor” dedi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA