Mersin Üniversitesi’nde "Bizim Hemşirelerimiz, Bizim Geleceğimiz" Sloganıyla Hemşireler Haftası Kutlandı




Tarih: 17 Mayıs 2023 Çarşamba 11:40


Mersin Üniversitesi Uluslararası Hemşireler Birliği’nin 2023 yılı için belirlediği

Haber-Berna Uslu

Mersin Üniversitesi’nin bu etkinliğine; Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Erman Eker, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu, Üniversite Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Usta, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz, Üniversitemiz Hemşirelik Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu akademik ve idari personeli ile öğrenciler katılım gösterdi.

Açılış konuşmasını yapan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk; "Hekimlik gibi hemşirelik de zor bir meslek. Hemşireliğin sevgiyle, yüksek sorumluluk bilinciyle, empati duygusuyla ve tabi biraz da sabırla yapılması gerekiyor. Hemşireler için yardımcı sağlık personeli denilse de hemşirelerimiz, bütün sağlık çalışanları birlik içinde çalışıyorlar. Hastanelerde yatan hastalar, hekimleri görürler ama günün 24 saatini hemşirelerle geçirirler. Yatan hastalar sağlıklarını hemşirelere bırakmışlardır. Bu yönüyle oldukça önemli bir mesleği icra eden tüm hemşirelerimizin hemşirelik haftasını en içten duygularımla kutluyorum” dedi.

Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu; "Pandemi döneminde hemşireler olarak çok ciddi zorluklar yaşamıştık. O zamanki konuşmamda hayatın durduğunu ama hemşirelerin iki kat fazla çalıştığını söylemiştim. Evet, mesleğimiz için bir kutlama haftasındayız ama bizim bu seneki temamız deprem ve afet. Gerçekten çok ciddi acılar yaşadık. Her birimiz ya bir yakınını ya da bir akrabasını kaybetti. Buna rağmen hemşireler olarak bizler yine çalışmaya devam ettik. Afetlerde bakımın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık ve bu sebeple de "Afetlerde Bakım" ve "Afetlerde Hemşirelik" temalı bir program hazırladık” şeklinde konuştu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA