’Geldikleri Gibi Giderler’




Tarih: 19 Mayıs 2023 Cuma 14:29


Atatürk’ün 1918’te söylediği ’Geldikleri gibi giderler’ sözünü hatırlatan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit; Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal kurtuluş mücadelesinin 19 Mayıs 1919’da başladığını belirterek, "Ulu Önderimiz; iletişimin olmadığı, ulaşımın çok zor koşullarda olduğu, olanakların çok kısıtlı olduğu o günlerde bundan 104 yıl önce bu direnişi örgütledi" dedi.

Haber-Sercan Özdemir

 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda bir kutlama programı düzenlendi. CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür'ün Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından saygı duruşuna geçilerek İstiklal Marşı söylendi. Programa; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da katıldı.

 

"Vatanını, milletini seven mücadele arkadaşlarıyla beraber bu ateşi yaktı"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 19 Mayıs'ın bağımsızlığın kilometre taşlarının döşenmeye başlandığı günün adı olduğunu vurgulayarak; "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk; büyük bir cesaretle o günkü Türkiye'de, o günkü Anadolu topraklarında yanında kendisi gibi vatanını, milletini seven mücadele arkadaşlarıyla beraber bu ateşi yaktı. Bu ateş yanmaya devam ediyor. O mücadele arkadaşları da şu anda Mersin'de 2023 yılında Cumhuriyet Meydanı'nda, o da sizlersiniz. Bu ateşi yakmaya devam edeceğiz" dedi.

 

"Biz de onun yolunda gitmekten övünç duyuyoruz, gurur duyuyoruz"

Atatürk'ün dünyaya örnek olmuş bir lider olduğunu belirten Seçer, "Milletimizin lideri ve önderi. Partimizin kurucusu, ülkemizin kurucusu. Kurumlarını kuran, devrimlerini yapan, Türkiye Cumhuriyeti toprakları üzerinde yaşayanlara 'siz hür doğdunuz, hür yaşayacaksınız çünkü Türk milletisiniz' diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'tür. Biz de onun yolunda gitmekten övünç duyuyoruz, gurur duyuyoruz. Teslim aldığımız bu görevi onurumuzla, şerefimizle, başımız dik, alnımız açık sürdüreceğiz" diye konuştu.

 

"Mersin'de partimizin oyları arttı"

14 Mayıs'ta zorlu bir seçim yapıldığını ve zorlu bir seçim süreci atlatıldığını kaydeden Seçer, "Mücadelede şartlar eşit değildi, silahlar eşit değildi ama ona rağmen bizim bir farkımız var. İnancımız var. Haklıyız. Bağırabiliriz, sesimiz gür çıkar ve arkamızda tertemiz milletimiz var. Seçim sonuçlarından geçici bir burukluk yaşayabilirsiniz. Ama oturun, sonuçları bir değerlendirin, tekrar 28 Mayıs'ı düşünün ve 29 Mayıs sabahını da düşünün. Başta Mersin'de olmak üzere Türkiye'nin her yerinde partimiz ve Sayın Genel Başkanımız muazzam bir mücadele verdi. Mersin'de partimizin oyları arttı. Mersin'de 3 olan milletvekili sayımızı 5 milletvekiline çıkarttı. Büyükşehirlerimiz içinde İzmir ve Muğla'dan sonra Sayın Genel Başkan'ımıza Mersin gibi siyasi aritmetiği çok bölünmüş olan bir ilde yüzde 57 oranla muazzam bir oy potansiyelini sağladık. Ama bu yetmez. Bu başarıyı 28 Mayıs'ta daha da yükseğe çıkartacağız" ifadelerine yer verdi.

 

"Onlardan çok daha güçlüyüz çünkü inancımız var"

Sandıktan çıkan sonucu değerlendirerek sözlerini sürdüren Seçer, "İktidar ne yaptı? Sayın Cumhurbaşkanı ne yaptı? Bu kadar imkanlar, devletin kurumları, imkanları, basın, manipülasyon, kirli bir kampanya sonucu iktidar ortağıyla beraber 8 puandan fazla oy kaybetti. Kendisi, 3 puandan fazla oy kaybetti. Türk milleti dedi ki; 'Sayın Cumhurbaşkanı, senin görevini yapmana izin vermiyorum' ve seçimi ikinci tura bıraktı. Bu bir mesajdır. Türkiye'de yüzde 50'den fazla vatandaş mevcut Cumhurbaşkanı'nın göreve devam etmesini istememektedir. Onun için seçim 2'inci tura kaldı. Bizim yapacağımız; biz 100 yıllık bir gelenekten geliyoruz. Bizim mücadele ruhumuz var. Siyasi hafızamız var. Risk yönetebiliriz, onlardan çok daha deneyimliyiz. Onlardan çok daha akıllıyız. Onlardan çok daha güçlüyüz çünkü inancımız var" şeklinde konuştu.

 

"Henüz mücadele devam ediyor"

28 Mayıs'ta ikinci turu yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminden de söz eden Seçer, "Kalan süreç içerisinde 14 Mayıs'a kadar örgütlerimiz nasıl disiplin içerisinde çalıştıysa, 28 Mayıs'a kadar da aynı disiplin içerisinde çalışacağız. Mersin'de yarattığımız başarıyı, tüm Türkiye sathına yayacağız. 29 Mayıs'ta 13'üncü Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu hep beraber Çankaya'ya götüreceğiz. Buna canı yürekten inanıyorum. Son söz; çok konuşmadan, çok zaman yitirmeden, enerjimizi gereksiz harcamadan seçim değerlendirmesini de bir kenara bırakarak; unutmayın, bu seçim çift turlu bir seçimdi. Henüz mücadele devam ediyor. Yarış devam ediyor. Yarışı kazanacak olan son dakikaya kadar mücadelesini ciddiyetle ve inançla sürdürecek olandır. O da biz olacağız. Bunun altını çizmek istiyorum" diye konuştu.

 

"Ulu önderimiz, 'geldikleri gibi giderler' diyerek kararlılığını ortaya koydu"

Kutlama programında konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 1918 yılında söylediği bir sözü hatırlatarak; "Haliç'te İngiliz gemilerini gördüğünde Ulu Önderimiz, 'geldikleri gibi giderler' diyerek kararlılığını ortaya koydu ve o büyük direnişi örgütlemek için Bandırma Vapuru'yla Anadolu'ya, Samsun'a çıktı. İletişimin olmadığı, ulaşımın çok zor koşullarda olduğu, olanakların çok kısıtlı olduğu o günlerde bundan 104 yıl önce bu direnişi örgütledi. Tek başına çıktı, ilmek ilmek örerek başardı ve bu ülkeden emperyalistleri kovdu. Bununla da kalmadı. Dünyanın belki de en demokratik, en laik Cumhuriyet'ini kurarak çok büyük bir devrime de imza attı" ifadelerine yer verdi.

 

"O sandıktan çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin aydınlık geleceği çıkacak"

Atatürk'ün yaptığı devrimleri gençlere emanet ettiğini sözlerine ekleyen Özyiğit, "Gençler bugün büyük bir sorumluluk altında. Birinci devre bitti ama bunun ikinci devresi var ve biz oraya büyük bir kararlılıkla, gençlerimizle beraber bütün halkımızı o sandığa büyük bir kararlılıkla oy kullanmak için taşıyacağız ve o sandıktan çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği, aydınlık geleceği çıkacak. Ben umut ediyorum ki gelecek çok daha güzel olacak. Gençler de üzerindeki bu görev ve sorumluluğu yerine getirecektir diye düşünüyorum" dedi.

 

"Başaracağız, ben başaracağımıza inanıyorum"

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da yalnızca çalışmaya ihtiyaç duyulduğunu vurgulayarak yaptığı konuşmada; "Atatürk, vatanın istikbalinin gençlerde olduğunu söylüyordu. Yani geleceğimizin gençlerde olduğunu söylüyordu. Yine bir tek şeye ihtiyacımız var diyordu. Çalışmak, çalışmak, çalışmak. 8 günümüz kaldı. Umudumuzu ve heyecanımızı daha da artırarak, sürdürerek daha iyi sonuç almak için başta örgütümüzü, kadın kolları ve gençlik kollarıyla beraber hepimiz çok daha fazla çalışmak durumundayız. Gördüğüm kadarıyla sahada, vatandaşlar, halkımız, örgütümüzü çok daha fazla yanlarında görmek istiyorlar. Başaracağız, ben başaracağımıza inanıyorum" ifadelerine yer verdi.

 


Etiket: abdullaközyiğit, 19mayıs, mesaj


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA