Çocuklarımız İçin Tek Yürek’ Projesi Sona Erdi




Tarih: 19 Mayıs 2023 Cuma 15:29


Mersin Üniversitesi yaşanan depremden etkilenen çocuklar için hayata geçirdiği “Çocuklarımız İçin Tek Yürek” projesi, düzenlenen kapanış töreni ile birlikte sona erdi.

Haber-Şirin Alp

18 Mayıs Perşembe günü Mersin Üniversitesi Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde düzenlenen kapanış törenine, Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar, Erdemli Belediyesi Başkanı Mükerrem Tollu, Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı Aydın Eğin, Mersin İl Mili Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Nazmi Kendigelen, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk ve Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin, Rektör Danışmanlarımız Prof. Dr. Tuğba Yanpar Yelken ve Prof. Dr. İlker Fatih Kara, dekanlarımız, daire başkanlarımız, proje gönüllülerimiz, çocuklarımız ve aileleri katılım gösterdi.

Rektör Prof. Dr. Erol yaşanılan felaket sonrası Mersin Üniversitesi olarak hemen harekete geçtiklerini belirterek; “Depremden etkilenen vatandaşlarımız için hastanemizdeki kafeteryamızı ve merkezi yemekhanemizi 24 saat açık hale getirerek, ücretsiz bir şekilde yemek ikramlarında bulunduk. Personel, öğrencilerimiz ve gönüllü vatandaşlarımızın hızlı bir şekilde koordine olmasıyla Üniversite olarak Hatay ve Osmaniye’ye 3 adet yardım tırı gönderdik. Yine personel ve öğrencilerimizden oluşan yaklaşık 20 kişilik bir grup da deprem bölgesinde arama ve kurtarma çalışmalarına katıldı. Depremden psikolojik olarak etkilenen vatandaşlarımızı da unutmadık. Hastanemizde açtığımız Afet ve Travma Polikliniği ve KYK Yurtlarında kalan vatandaşlarımız için Psikoloji Bölümü öğretim üyelerimizle birlikte başlattığımız psikolojik destek çalışmasıyla, depremden psikolojik olarak etkilenen vatandaşlarımızın yanında olduk. Depremden en çok etkilenen kesim ise hiç şüphesiz çocuklarımız oldu. Bu gerçekten hareketle, Üniversitemiz ile Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde “Çocuklarımız İçin Tek Yürek” projemizi hayata geçirdik. Türkiye’de depremden etkilenen çocuklarımız için hayata geçirilen en kapsamlı proje olan projemizde; 06-18 yaş arasındaki yaklaşık 400 kadar çocuk ve gencimizle, içerisinde birçok atölye ve eğitim programının olduğu faaliyetler gerçekleştirdik. Bugün de bu büyük ve anlamlı projenin kapanış törenini gerçekleştiriyoruz. Bu vesileyle; projemize katkı sunan tüm dış paydaşlarımıza, öğretim üyelerimize, sayıları 300’ü aşan gönüllülerimize ve idari personelimize teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Tollu, “Yitirdiğimiz canları yerine getirmemiz mümkün değil ama bu tür felaketler bizi millet olarak bir araya getiriyor”

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, deprem sonrasında devlet ve millet olarak gösterdiğimiz birlikteliğin önemine değinerek; "13 milyon vatandaşımızı ilgilendiren bu deprem felaketi başka bir ülkede olsaydı, inanın çok ciddi sosyal facialara yol açardı. Ama ülkemiz; bir ve beraber olduğunda, tek yürek olduğunda ne tür felaket olursa olsun üstesinden gelebileceğini herkese gösterdi. Gerçekten tarihte örneğine rastlanamayacak şekilde bir dayanışma, yardımlaşma ve felaketi göğüsleme gayretimiz oluştu. Ülke tüm kurumlarıyla el birliği ve gönül birliği yaptı. Bu takdire şayan bir durum. Devletimizin ne kadar güçlü olduğunu, devletimizin ne kadar ileri düzeyde olduğunu da bu deprem felaketiyle gördüğümüzü buradan bir kez daha vurgulamak istiyorum. Kentin tüm bileşenleri bir araya geldiler ve depremin acısını bir nebze olsun unutturmaya çalıştılar. Yitirdiğimiz canları yerine getirmemiz mümkün değil ama bu tür felaketler bizi millet olarak bir araya getiriyor. Mersin Üniversitemizin bu amaç doğrultusunda çabalarını da övgüyle, takdirle karşılıyorum" dedi.

İzol, “Aynı çileyi yaşıyor, aynı üzüntüyü hissediyoruz”

Mersin Ticaret Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı Hamit İzol; "Bu ülkenin en güzel yanı zor günlerde beraber olmasıdır. Ne kadar birbirimize karşı olursak olalım, zor günlerde hepimiz bir yürek oluyoruz. Aynı çileyi yaşıyor, aynı üzüntüyü hissediyoruz. Deprem felaketinden etkilenen yerleri gitmeyen, görmeyen bilemez. Bizler yerinde takip ettik. Günlerce kendimize gelemedik. Bu kadar kötü şeyler yaşamamıza rağmen bir araya gelebiliyoruz. Bu da Türk olmanın gerçeği. Biz de Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak deprem felaketinin yaşandığı ilk günden beri yerinde olaylara müdahale etmeye çalıştık. Kendi otellerimizi, restoranlarımızı açtık. Tabi ki en önemlisi çocuklarımız ve eğitimleri. Bu ülke büyüyecekse çocuklarımızla büyüyecektir. Çocuklarımızın eğitimi her şeyden önemli. Sayın Rektörüz Prof. Dr. Erol Yaşar hocamıza ve emeği geçen tüm hocalarımıza çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA