YENİ MİY’E CEZA KESİLDİ




Tarih: 26 Mayıs 2023 Cuma 15:30


Yeni Mersin İdman Yurdu’na ’şampiyonluk’ kazandıran Yomraspor karşılaşması, aynı zamanda ceza da getirdi. PFDK, maçta taraftarların neden olduğu saha olayları nedeniyle Yeni MİY’e toplam 45 bin 500 TL’lik ceza kesti.

Haber-Gizem Tokkuzun

Süper Amatör Lig'den Bölgesel Amatör Lig'e yükselen Yeni Mersin İdman Yurdu, bu sezon Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig 1. Grup'ta mücadele etti. Ligde başarılı bir performans sergileyen Yeni MİY, deplasmanda berabere kaldığı 1954 Kelkit Belediyespor maçında şampiyonluk şansı yakalayamamıştı. Ardından kendi evinde Yomraspor'la karşılaşan Yeni MİY, 5-1'lik galibiyetle 2. Lig'e yükseldi. Bir grup tarafından tribünlerden atılan sloganlar karşılaşmaya damga vururken, gündeme oturan istifa iddialarının ardından şampiyonluk kutlamalarının da ertelendiği duyurulmuştu.

Şampiyonluk maçı, Mersinlileri bir araya getirmişti

Yeni MİY'e şampiyonluk getiren karşılaşma 20 Mayıs 2023 Cumartesi günü saat 15.00'te Mersin Stadyumu'nda başladı. Yeni MİY'e şampiyonluk getiren goller, kırmızı-lacivertli takımın oyuncuları Umut Aydın, Tunç Murat Behram, Erdem Beytaş ve Furkan Güneş'ten geldi. Yomraspor oyuncusu Hasan Kaşıkara da karşılaşmada bir gole imza attı. Karşılaşmayı Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in yanı sıra milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yaklaşık 25 bin taraftar da statta takip etti. Kırmızı Şeytanlar Taraftar Grubu da kırmızı-lacivertli takıma statta tam destek verdi.

'Meclis'te hizbullah istemiyoruz' sloganı atılmıştı

Yeni Mersin İdman Yurdu Yönetim Kurulu Başkanı Metin Saltık, karşılaşma sonrası bir televizyon kanalında tesis yapımına başladıklarını bildirirken, 23 Mayıs 2023 Salı günü ise şampiyonluk kutlaması yapılacağını duyurmuştu. Ancak kısa süre içerisinde Mersin İdman Yurdu Yönetimi'nin istifa edeceği yönündeki iddialar kamuoyunda ses getirdi. Karşılaşmada Mersin gündemine oturan olaylardan bir tanesi de bir grup tarafından tribünlerden atılan sloganlar oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati'nin takımın şampiyonluk sevincini kutlamak için sahaya indiği esnada tribünlerdeki bir grup tarafından 'Meclis'te Hizbullah İstemiyoruz' sloganları yükseldi. Yeni MİY, meydana gelen olayın ardından Bakan Nebati'ye yönelik yapılan olumsuz davranışları kınadığını bildirdi.

Bir grubun davranışları takıma ceza getirdi

Bir grubun tribünlerde sergilediği olumsuz davranışlar, takıma ceza olarak döndü. Toplam 45 bin 500 TL'lik cezaya yönelik açıklamaya yer veren PFDK, "EXENPAY YENİ MERSİN İDMANYURDU FUTBOL A.Ş.'nin, 20.05.2023 tarihinde oynanan EXENPAY YENİ MERSİN İDMANYURDU FUTBOL A.Ş.-YOMRA SPOR TFF 3. Lig 1. Grup müsabakasında, mensuplarının ve taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 28.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada EXENPAY YENİ MERSİN İDMANYURDU FUTBOL A.Ş. ’nin, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve bu eylemin aynı sezon içinde 2. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 17.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına" kararını duyurdu.

Yomraspor da 7 bin tl'lik ceza aldı!

Bir ceza da Yeni MİY'in rakibi Yomraspor'a geldi. PFDK'dan yapılan açıklamada; "YOMRASPOR Kulübünün, 20.05.2023 tarihinde oynanan EXENPAY YENİ MERSİN İDMANYURDU FUTBOL A.Ş.-YOMRA SPOR TFF 3. Lig 1. Grup müsabakasında, mensuplarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 7.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına" kararı bildirildi.


Etiket: yenimiy, ceza, yomraspor


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA