Yeni MİY Sessizliğini Koruyor




Tarih: 2 Haziran 2023 Cuma 17:21


Yeni Mersin İdman Yurdu’nun şampiyon olduğu maçın üzerinden 14 gün geçti. Ancak şampiyonluk sevinci, taraftarın kursağında kaldı.

Haber-Kadri Duman

Süper Amatör Lig'den Bölgesel Amatör Lig'e oradan da 3. Lig'e yükselen Yeni Mersin İdman Yurdu, bu sezon Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig 1. Grup'ta 34 maçta performans sergiledi. Sezonu ligin zirve koltuğunda tamamlayan Yeni MİY, son olarak 'şampiyonluk maçında' kendi evinde Yomraspor'la karşılaştı. 20 Mayıs 2023'te gerçekleşen karşılaşmadan Yeni MİY, 5-1'lik galibiyetle ayrıldı. 23 Mayıs'ta yapılması planlanan kutlamalar ertelendi, aradan geçen 14 günlük süreçte istifalar Mersin'in gündemine oturdu.

Şampiyonluk maçında, heyecan doruktaydı

Yeni Mersin İdman Yurdu'nun Mersin Stadyumu'nda oynadığı maça Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in yanı sıra aralarında milletvekillerinin, ilçe belediye başkanlarının, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de yer aldığı yaklaşık 25 bin kişi katıldı. Tribünlerden takıma destek verenler arasında Kırmız Şeytanlar Taraftar Grubu da yer aldı.

Karşılaşmada istenmeyen olaylar yaşanmıştı

Karşılaşmanın ardından bir televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Yeni Mersin İdman Yurdu Yönetim Kurulu Başkanı Metin Saltık, yola güçlü adımlarla devam edeceklerini ifade etti. Bir tesis yapımı hazırlığında olduklarını da vurgulayan Saltık, büyük kutlamayı 23 Mayıs Salı günü Mersin Stadyumu'nda konserlerle gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi. Ancak karşılaşmanın ardından Mersin gündemine, tribünlerden atılan sloganlar oturdu. Bir grup, Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati'nin takımı kutlamak için sahaya indiği esnada, 'Meclis'te Hizbullah İstemiyoruz' sloganları attı. Yeni MİY, statta yaşanan ve futbol müsabakasına yakışmayan görüntülere ilişkin yaptığı açıklamada; "Bugünkü maçın ardından, şampiyonluğumuzu gölgede bırakan, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Nureddin Nebati'ye karşı yapılan olumsuz davranışları kınıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Takımı bekleyen bir kupa var

Yaşanan olayın ardından istifa iddiaları Mersin gündemine oturdu. Yeni Mersin İdman Yurdu Yönetim Kurulu Başkanı Metin Saltık başta olmak üzere Yönetim Kurulu'nun ve Basın Sözcüsü'nün istifa edeceği gündeme geldi. Ancak aradan geçen 14 günlük süreçte, "23 Mayıs 2023 Salı günü yapılması planlanan şampiyonluk kutlamaları ileri bir tarihe ertelenmiştir. Kutlamalar ile ilgili yeni tarih ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşılacaktır" duyurusu dışında, takımdan resmi bir açıklama yapılmadı. Son olarak Mersin'deki bir televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Saltık'ın "Dışarı etkenleri bırakıp sadece takım ve tribüne odaklanalım. Şampiyonuz ve bizi bekleyen, sahibini bekleyen bir kupamız var. Gerisini Metin başkan halledecektir" dediği öğrenildi.

"Henüz bir kupa töreni ve şampiyonluk kutlaması yapılmadı"

Bağımsız taraftarlardan oluşan bir grup ise sosyal üzerinden Yeni MİY'e yönelik açıklamalarda bulundu. Şampiyonluğun üzerinden yaklaşık 2 haftanın geçtiğini belirten taraftarlar, "Buna rağmen henüz bir kupa töreni ve şampiyonluk kutlaması yapılmadı. Sosyal medyadan çoğu futbolcumuzun tatil için şehirden ayrıldığını takip ediyoruz. Bu konuda şehirde hala sessizlik hakim" ifadelerini paylaştı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA