Sinan Can, Mersinlileri Lansmana ve Etkinliklere Davet Etti




Tarih: 2 Haziran 2023 Cuma 17:29


’4. Circular: Dünya Çevre Günü’ kapsamında Mersin’de gerçekleştirilecek olan Çevre ve Sanat Etkinlikleri, bugün lansman toplantısıyla başlıyor.

Haber-Gizem Tokkuzun

Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Dr. Sinan Can, İçel TV'de yayınlanan Tuğba Yürük ile Gün Işığı programında '4. Circular: Dünya Çevre Günü' kapsamında düzenlenen etkinlikleri anlattı. Programa, Sinan Can'ın yanı sıra Etkinlik Koordinatörü Veli Mert ile Sanat Koordinatörü Bengü Gün de katıldı. Etkinlik lansmanının bugün gerçekleştirileceğini vurgulayan Sinan Can, özellikle 5 Haziran'da yapılacak açılış ve kapanış etkinliğine tüm Mersinlileri davet etti.

Lansman yarın saat 10.30'da Kent Konseyi'nde

Etkinliğin, Mersin'de 4-5 Haziran 2023 tarihleri arasında gerçekleşeceği öğrenildi. Lasmanın ise 3 Haziran 2023'te saat 10.30'da Mersin Kent Konseyi'nde yapılacağı aktarıldı. Etkinlikte bulunacak sanatçılar arasında; Halil Altındere, Melih Apa, Volkan Aslan, Süleyman Demirkol, Aşkın Ercan, Derya Gözükızıl, Sibel Horada, Hatice Karadağ, Didem Koban, Bengisu Muazzez Kurtuluş, JuanBotellaLucas, HuoRf, Gülcan Şenyuvalı, Taner Tunga, Seniha Ünay, Mert Yıldırım, Gözde Yıldırım ve Bilal Yılmaz yer aldı.

"Mersin'e özgü bir etkinlik"

Televizyon programında Tuğba Yürük'ün sorularını yanıtlayan Sinan Can, bu yıl etkinliğin 4'üncüsünü gerçekleştirdiklerini vurgulayarak; "Biz bu etkinliğimizi amaçlarken; ilk 2018 yılında çevre ve sanat birbiriyle buluşsun, çevre sorunlarını sanatsal bir problemle ortaya koyalım ki farkındalık geliştirelim diye yola çıkmıştık. Yılları baz alan çalışmalarımızla birlikte bu sene 4'üncüsünü gerçekleştireceğiz. 4'ü de Mersin'de gerçekleştirildi. Yani Mersin'e özgü bir etkinlik. Artık Mersin'e mal olan bir etkinlik" dedi.

"Bunu toplumsal alanlarda gerçekleştiriyoruz"

Etkinliğin yalnızca yerel değil, ulusal bir özelliğe de sahip olduğunu kaydeden Can;  "Biz 1'incisini gerçekleştirirken; Nevşehir'den, İstanbul'dan, Mardin'den, Diyarbakır'dan sanatçıların da üniversitelerin de katılımıyla gerçekleştirmiştik. Bu çok kıymetli olan bir şey. Çünkü sanatçıların birbirleriyle etkileşim içerisinde olması, farklı kentlerin farklı çevre sorunlarının olup onu yansıtması; çevre farkındalığı için çok önemliydi. Biz bunu toplumsal alanlarda gerçekleştiriyoruz. Yani insanların daha da çok temas ettiği, görebileceği, farkına varabileceği noktalar seçiyoruz. Bu sene de 4'üncüsünü gerçekleştiriyoruz. İnşallah seneye daha da büyük organizasyonla çevre ve sanatı birlikte sunarak, çevre krizlerine ve çevre sorunlarına dokunmak için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

"Akademik ve teknik bir çalışma"

Profesyonel bir çalışmaya imza attıklarını vurgulayan Can; "Bunu gerçekleştirirken de tabi ekolojik yıkımla mücadele haftası kapsamında, çevre haftası kapsamında gerçekleştiriyoruz ve tabi profesyonel bir organizasyon. Her serginin bir sanat danışmanı, sanat koordinatörü ve sanat küratörü oluyor. Bu tam akademik ve teknik bir çalışma. Gelişigüzel yapılan bir çalışma değil" dedi.

"Afetler de bir çevre sorunu ve çevre krizidir"

Deprem bölgesindeki illerden sanatçıların da etkinliğe davet edildiğini sözlerine ekleyen Can; "Hatay'dan ve Maraş'tan depremzede olan sanatçılarımızın katılımıyla gerçekleştirilecek. Çünkü biz bunun farkındayız, afetler de bir çevre sorunu ve çevre krizidir. Bunları önlemek ve farkındalık sağlamak için de bizler oda olarak bileşenlerimiz olarak çalışmalar sergiliyoruz. Bu seneki paydaşlarımız Mersin Büyükşehir Belediyesi, MESKİ, Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesi, D5 Sanat Ortamı ve Kültürhane. Dörtlü bir organizasyonumuz var. Yani profesyonel bir ekiple akademik ve teknik bir çevre ve sanat etkinliği gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

"Geçen sergilerimizde lansman yapmamıştık"

Etkinliğin içeriğinden söz eden ve Mersinlilere davet çağrısında bulunan Can; "3 Haziran'da Mersin Kent Konseyi Başkanlığı'nda, Kongre Merkezi'nde bir lansman gerçekleştireceğiz. Bu arada lansmanımız ilk olacak. Geçen sergilerimizde lansman yapmamıştık. Çünkü artık kurumsallaşıyoruz. Artık Mersin'e mal olan bir etkinlik haline getiriyoruz bu etkinliğimizi. Küçük bir lansman olacak tabi, büyük bir lansman değil ama bütün sanatçıların, bütün paydaşların yer aldığı ve herkesin birer ikişer cümle kurduğu ve Circular'ın tarihsel sürecinin de anlatıldığı bir lansman olacak. Buradan bütün Mersinlileri, bütün meslektaşlarımızı, sanatçıları ve medyamızı davet ediyoruz. Lansmandan sonra sanatçılarımızla bir ekolojik teknik gezi gerçekleştirilecek. Sanatçılarımızı bir Su Müzesi'ne, Göksu Deltası'na; ekolojik bir doğal müze olan alana, daha sonra da eğer zamanımız yeterse oradaki Cennet-Cehennem obrukları gibi tarihi yerleri sanatçılarımıza gezdireceğiz. Akşam yemeği gibi programlar da olacak" ifadelerine yer verdi.

"Aslında 5 Haziran açılış ve kapanışımızın olacağı saat ve tarih önemli"

5 Haziran'a özel bir çağrıda da bulunarak sözlerini sürdüren Sinan Can; "4 Haziran Pazar günü de çevre konularında sunumlar ve performanslar olacak. Aslında 5 Haziran açılış ve kapanışımızın olacağı saat ve tarih önemli. 5 Haziran saat 17.00 ve 19.00 arasında Kültür Park Amfi Tiyatro'da orada gerçekleştireceğiz. Orayı seçmemizin nedeni orada sirkülasyonun çok yüksek oluşu ve sanatçıların da çok beğendiği sempatik bir alan oluşu. Zaten o alanı sanatçılar seçtiler. Bu gibi noktaları biz önermiyoruz, çünkü sanatçılar kendilerine göre üretim mekanizmalarını gerçekleştiriyorlar. Güzel bir açılış ve açılış sürecinde de kokteyl ve kapanışın olacağı bir etkinlik planlıyoruz. Ben buradan bütün paydaşlarımıza; Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne, D5 Sanat Ortamı ve Kültürhane'ye teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA