Kentsel Dönüşüm Projesi Bir Kez Daha Gündemde




Tarih: 9 Haziran 2023 Cuma 14:06


Tarsus Belediyesi tarafından İsmetpaşa Mahallesi’nde sürdürülen Kentsel Dönüşüm Projesi, önceki gün gerçekleştirilen Tarsus Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda bir kez daha gündeme geldi.

Haber-Seher Çoban

Tarsus Belediyesi tarafından İsmetpaşa Mahallesi'nde sürdürülen Kentsel Dönüşüm Projesi, önceki gün gerçekleştirilen Tarsus Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda bir kez daha gündeme taşındı. Bozdoğan, TESKİ A.Ş. ile anlaşma sağlayamayan hissedarların hisselerine Tarsus Belediyesi'nin talip olduğunu bildirdi. Böylece kentsel dönüşümü sonuçlandırmak istediklerini vurgulayan Bozdoğan, evrakı Meclis'e sundu. Ancak Meclis üyeleri teklifi reddetti. Bunun üzerine Tarsus Belediyesi tarafından; kentsel dönüşüm projesine Meclis üyelerinin engel olduğu bildirildi. Son açıklama, önceki yıllarda TESKİ A.Ş. Genel Müdürü olarak görev yapan Makine Mühendisi Mehmet Özel'den geldi.

"Kentsel dönüşüm projesine dahil edilmesi ve proje için gerekli olan tapu, noter, maliye ve Çevre Şehircilik Bakanlığı işlemlerinin yürütülmesi gerekmektedir "

Özel, 10 Haziran 2021'de TESKİ Genel Müdürü olarak Tarsus Belediye Başkanlığı Emlak İstimlak Müdürlüğü'ne yazdığı talep yazısını da paylaşarak; "Daha sonra Belediye Meclisi'nce söz konusu alanın TESKİ A.Ş.'ye sermaye artırımı olarak devri hususu Belediye Meclisi'nce kabul edilmiştir. Ancak Tarsus Belediyesi yetkililerince TESKİ A.Ş.'ye tapu devir işlemleri bir türlü gerçekleşmemiştir. Kısacası yüzlerce mahalle sakininin TESKİ ile yapmış olduğu sözleşme, Tarsus Belediyesi'nin sermayesi, tamamen kendine ait olmasına rağmen TESKİ A.Ş. ile bir türlü devir ve kat karşılığı sözleşmesi bugüne değin yapılamamıştır. Projenin inşaat aşamasına getirilebilmesi için Tarsus Belediyesi'ne ait tapu alanının tamamının, kentsel dönüşüm projesine dahil edilmesi ve proje için gerekli olan tapu, noter, maliye ve Çevre Şehircilik Bakanlığı işlemlerinin yürütülmesi gerekmektedir" dedi.

"Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'ne müracaatı yapılmış ve kira yardımlarının başlanılması için de tüm yasal düzenlemeler tamamlanmıştır "

Gerçeklerin ortaya çıkması için vicdani bir sorumluluk hissettiğini vurgulayan Özel, İsmetpaşa Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki açıklamasında şunları söyledi; "Tapu alanı 17 bin 525 metrekare arsa payı olup, inşaat yoğunluğu 2,75 olan yapılar mimari projeye göre; 448 konut ve 49 iş yerinden oluşmaktadır. Hisse sahipleri yaklaşık 700 kişidir. Hisse sahibi vatandaşlarla TESKİ arasında 18 Mart 2021 tarihinden itibaren noter nezdinde kat karşılığı inşaat sözleşmeleri yapılmıştır. Yetkili Genel Müdür olarak görevde bulunduğum 26 Kasım 2021 tarihine kadar 17 bin 525 metrekare alana sahip İsmetpaşa Mahallesi'ndeki hisse sahipleri ile sözleşmelerin 3'te 2'si tamamlanarak yaklaşık 16 bin metrekarelik sözleşme tamamlanmış olup; Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'ne müracaatı yapılmış ve kira yardımlarının başlanılması için de tüm yasal düzenlemeler tamamlanmıştır."

" Yapılan usulsüzlükler ve hukuksuzluklardan dolayı olarak adli makamlarca soruşturması halen devam etmektedir "

Özel; "Yönetim değişikliği ile birlikte; Ocak 2022 tarihinden itibaren hissesi olmayanlara, yani üçüncü şahıslara ön protokol düzenlenerek satışlar yapılmıştır. Bu satışların yaklaşık tutarı 20 milyon TL'dir. Bu kişilerle ilgili ön protokol satışları yapılmasına rağmen hala noter satışları ve sözleşmeleri yapılamamıştır. Bunlarla ilgili yapılan usulsüzlükler ve hukuksuzluklardan dolayı olarak da Eylül 2022 tarihinde tarafımdan, Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuş olup adli makamlarca soruşturması halen devam etmektedir" şeklinde konuştu.


Etiket: tarsus, kentseldönüşüm, proje, mehmetözel


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA