’Sanata Dair Yaşananlar’ Kitabı İlgi Görüyor




Tarih: 9 Haziran 2023 Cuma 16:48


Gazeteci ve Yazar Ercan Güneş, ’Sanata Dair Yaşananlar’ kitabı için çok kısa bir sürede güzel dönüşler aldığını vurguladı. Kitabın ilk tanıtımını Mersin Ticaret Borsası’ndaki toplantıda gerçekleştiren Güneş, aradan geçen süreçte imza günleri ve söyleşilere katılım gösterdi.

Haber-Şirin Alp

'Sanata Dair Yaşananlar' kitabını okuyucuya sunan Mersin Ticaret Borsası'nın Basın Danışmanı, Gazeteci ve Yazar Ercan Güneş, 'Gündemin Nabzı' programına konuk oldu. Kitabın ilk tanıtımını Mersin Ticaret Borsası'ndaki toplantıda gerçekleştiren Güneş, aradan geçen süreçte imza günleri ve söyleşilere katıldı.

"Kitap beklediğimin çok ötesinde güzel geri dönüşler aldı "

Güneş; "Radyolara gittim, söyleşiler yaptım, imza günü yaptım. Kitap beklediğimin çok ötesinde güzel geri dönüşler aldı. Biliyorsunuz büyük bir deprem yaşadık. Seçim dönemi vardı. Toplumun yine de belli bir kesimi sanata ve sanatçıya duyarlı. Onların sesi olma noktasında 'biz nasıl bir şeyler yapabiliriz' düşüncesini gerçekleştirmiş olmanın keyfini yaşıyorum. Yaşadığımız kentlere hepimizin bir şekilde borcumuz var. Ben böyle düşünenlerdenim. Yaşadığımız kent Mersin. Bu kenti çok seviyorum. Kent sevdalısı bir insanım. Kimileri doğayı koruyarak kimisi ağaç kesmeyerek bir şekilde kente olan borcunu öder. Ödemekle de yükümlüdür. Ben de geçmiş dönemde biraz tiyatroyla, biraz sanatın bir ucundan uğraşarak kente katkı sunmaya çalıştım. Sonra 'bunlar, bir döneme tanıklık eden insanlar' dedim. Bir kısmı hayatta değil, bir kısmı kenti terk etti. 'Bunlar anılarda kalmasın, bunlar satırlara dökülsün ve kitap haline gelsin' dedim. Bizden sonra da birileri bir şeyler karıştırsın, 'bu insanlar bir döneme tanıklık etmiş' desinler. Bu maceranın içerisinde benimle birlikte bir sürü de arkadaşım var. Onlarla birlikte kente tanıklık eden insanları tiyatro alanında böyle bir kitap haline getirdim. Bence iyi de oldu. İçime de sindi" şeklinde konuştu.

 


Etiket: ercangüneş, kitap, yazar, sanatadairyaşananlar


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA