Tarsus’a 350 Milyon Dolarlık Bir Yat Limanı Geliyor




Tarih: 20 Haziran 2023 Salı 16:19


Tarsus Belediyesi’nde, 2023 Yılı’nın ilk Olağanüstü Meclis Toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, kenti ilgilendiren 7 önemli gündem maddesi görüşüldü. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın organize sanayi bölgelerine yönelik yaptığı açıklamanın devamında söylediği

Haber-Sercan Özdemir

Tarsus Belediye Meclisi'nde konuşan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, şu anda Alanya ile Tarsus arasında bir çekişme olduğunu söyledi. Bu çekişmenin 'il olma meselesinden' kaynaklanmadığını belirten Bozdoğan'dan 'yat limanı' açıklaması geldi.

"Çok ciddi bir yatırım"

'Yat limanı' açıklamasıyla dikkat çeken Bozdoğan; "Yine Tarsuslu hemşehrilerime, tüm Meclis üyelerime arz etmek istediğim önemli bir konu da şu an Alanya'yla Tarsus arasında çok ciddi bir çekişme var. Geçen hafta Ankara'ya gittiğimde de bu devam etti. Şu an bunda Tarsus önde gidiyor. Anlatacağım olay il olma konusu değil. Yat limanı konusu. 350 milyon dolarlık bir yat limanı. Çok ciddi bir yatırım. Rus, İsrail ve bir Türk ortaklığında bakanlığa da verildi ama şu an yüzde 90'dan fazla Tarsus lehine çıkacak bir karar. Ama diğer taraftan da çok aşırı bir Alanya'ya bunu alma olayı vardı. Allah'tan Türk yatırımcıyla sürekli irtibat halindeyiz. Tarsus'a yat limanı olacak Allah izin verirse. Bu da bu kentin önünün ne kadar açılacağının bir göstergesi" şeklinde konuştu.


Etiket: mersin, tarsus, yatlimanı, meclis, toplantı


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA