Yabancı öğrenciler ‘Ebru’ sanatını öğreniyor




Tarih: 5 Temmuz 2023 Çarşamba 14:19


Erasmus+ projesi çerçevesinde yurtdışından Menteşe’ye gelen 5 öğrenci Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde ilk kez ebru yaptı.

  AB Bakanlığı tarafından yürütülen Erasmus+ projesi çerçevesinde Romanya, İspanya, Bulgaristan, Azerbaycan ve Britanya’dan Menteşe’ye gelen 5 öğrenci, Menteşe Belediyesi Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezini ziyaret ederek burada ilk kez ebru sanatıyla tanıştı. 
  Menteşe Belediyesi Ebru sanatçısı Yavuz Merih Ulubay, yurtdışından gelen öğrencilere geleneksel ebru sanatının tarihi, kullanılan malzemeleri ve yapım aşamalarını anlattı. Öğrenciler daha sonra ebru yapımında kullanılacak filtre ve fırçaları hazırlayarak, seçtikleri boyaların ezme işlemini yaptılar. İşlemlerin ardından öğrenciler hayatlarında ilk kez ebru yaptılar. 
IHA                                 


Etiket: erasmus, menteşebelediyesi, muğla, ebru


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA