Mersin’de tarımsal üretime destek!




Tarih: 7 Temmuz 2023 Cuma 15:28


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde kırsal bölgelere ve tarımı destekleme projelerini hayata geçirmeye devam ediyor.

Haber - Sercan Özdemir

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, üreticiyi artan girdi maliyetleri altında ezdirmemek ve daha verimli üretim yapabilmek için çalışmalar yapıyor. Büyükşehir’in hayata geçirdiği projelerden ‘Alıç Fidanı Dağıtım Projesi’ ile ‘Badem Fidanı Dağıtım Projesi’nden yararlanan üreticiler, ektikleri fidanların meyvelerini vermesini bekliyor. Büyükşehir, üretimi daha verimli hale getirmek için üreticilere ürün yetiştirme konusunda alanında uzman personelle de destek oluyor.

“pazarlama da yönlendirme ve teşvik desteklerimiz olacak”

Projeler hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Materyal ve Seracılık Şube Müdürlüğü personeli Hasan Özdemir; “3 yıldır 11 ilçemizdeki 120 mahallemizde, 493 üreticimize 12 bin 430 adet alıç fidanı dağıttık. Sadece Silifke ilçemizde 148 üreticimize 4 bin 237 adet alıç fidanı desteğinde bulunduk. Büyükşehir Belediyemiz tarafından sağlanan yüzde 50 hibe desteği ve Başkanımız Vahap Seçer’in tarımsal üretime destek vermesi, bize bu çalışmalarımızda güç kattı” dedi. Üreticinin her anında yanlarında olduklarını vurgulayarak konuşmalarına devam eden Özdemir; “Yetiştiricilikte nasıl teknik yetiştirme desteği sunuyorsak, pazarlamada da yönlendirme ve teşvik desteklerimiz olacaktır. Üreticilerimizi bundan sonraki süreçte kârlı ve güzel üretim faaliyeti beklemektedir” ifadelerini kullandı.


Etiket: mersin, büyükşehir, vahapseçer, hasanözdemir


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA