İl Müdürü Arif Abalı, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndaki toplantıya katıldı




Tarih: 8 Temmuz 2023 Cumartesi 15:41


Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı, Tarım ve Orman Bakanlığı’nda yapılan toplantıya katılarak Mersin tarımı hakkında görüş ve önerilerini belirtti.

Haber- Berna Uslu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Tarım ve Orman Bakanlığı’nda 81 ilin tarım ve orman müdürleri ile bir araya geldi. Mersin İl Müdürü Arif Abalı da gün boyu süren Koordinasyon toplantısına katıldı ve Mersin tarımı hakkında görüş ve önerilerini sundu.

Toplantıda konuşan Bakan Yumaklı, "9 kanundaki 39 maddede düzenlemeyi içeren ve 5 Nisan’da yayımlanan 7442 sayılı kanun değişikliği ile tarım ve orman alanında bir devrim gerçekleştirdik. Böylece ekilemeyen arazilerin üretime kazandırılması, tarımsal Üretim yapılan tüm alanların kayıt altına alınması, suya göre tarım yapılması ve sözleşmeli üretimin yaygınlaştırılması gibi düzenlemeleri kapsayan planlı üretime geçmeyi hedefledik. Bakanlığımızın merkez biriminde tarımsal üretimin planlanması ile ilgili çalışmalar yapıldı. Yönetmelik taslağı sektör paydaşlarının görüşlerine sunuldu. Artık bir takvim işlemeye başladı" ifadelerini kullandı.

 


Etiket: tarımilmüdürü, bakanyumaklı, kuraklık, su,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA