Ekmen, Bakan Işıkhan’a mevsimlik işçilerin çalışma koşullarını sordu




Tarih: 8 Temmuz 2023 Cumartesi 15:57


DEVA Partisi Mersin Milletvekili ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, mevsimlik işçilerin çalışma koşulları ile ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi. Ekmen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a mevsimlik işçilerin çalışma koşullarını sordu.

Haber- Kadri Duman

Toplantıda konuşan Ekmen, tarımsal üretimin büyük bir çoğunluğunu oluşturan mevsimlik işçilerin, tarımsal üretimin en önemli ihtiyacının karşılanmasını sağladığını ifade ederek, evlerinden uzakta çalışarak bu işi icra eden tarım işçilerinin çalışma koşullarına ve haklarına dair politikaların toplumun geniş bir kesimini doğrudan ilgilendirdiğini ifade etti. Ekmen, 2017 yılında güncellenen mevsimlik tarım işçilerininin çalışma ve yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik genelgenin uygulanmasında birçok sorunun halen devam ettiğini, özellikle cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçtikten sonra bu hususta hangi çalışmaların yapıldığını tespit etmenin zorlaştığını belirtti.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA