Kütahya’da 48 sağlık çalışanına NRP Eğitimi




Tarih: 9 Temmuz 2023 Pazar 13:03


Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 48 sağlık çalışanına 2023 Yılının ilk Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Eğitimi verildiği bildirildi.

Doğumhane servislerinde çalışan ve yenidoğana yönelik girişimde bulunan tüm sağlık çalışanlarının standart bir canlandırma uygulayabilmesi için gerekli bilgi ve becerilerle donatılması amacıyla, 2023 yılının ilk NRP (Neonatal Resuscitation Programme) Eğitimi Yoncalı Uygulama Oteli’nde tamamlandı. 
Üç gün süren ve yeni doğan bebeğe eli değen sağlık personelinin eğitimine yönelik hazırlanan bu programda; kamu ve özel hastanelerde görevli hekim, acil tıp teknisyeni, ebe ve hemşireden oluşan 48 sağlık çalışanı sertifikalarını aldı. 
Yapılan eğitime, kurs sorumlusu Manisa İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Tıbbi Teknolog Yeter Baydur, Bursa Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi’nde görevli Uzm. Dr. Gaffari Tunç, Manisa Şehzadeler Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli Dr. Derya Pekbayık, Manisa Şehzadeler 1 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nda görevli Dr. Hatice Demir ve Dr. Özlem Ergül, Manisa Alaşehir Devlet Hastanesi’nde görevli Ebe Ayşe Avcı Toy, Bursa Dörtçelik Hastanesi’nde görevli Hemşire Melek Öksüz eğitimci olarak katıldı. 
Eğitimin açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sertaş Erarslan, yeni doğan ölümlerinin azalmasında Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) eğitiminin önemine dikkat çekerek, bu eğitimler sayesinde yeni doğan ölümlerinin önlenebileceğine değindi. Dr. Erarslan eğitimcilere teşekkür ederek, mesleki yaşamlarında önemli katkılar sağlayacağı inancıyla sertifika almaya hak kazanan tüm ekibi kutladığını belirtti. 
Konuşmaların ardından eğitimcilere teşekkür belgeleri ile katılımcılara sertifikaları İl Sağlık Müdürü tarafından takdim edildi. 

İHA
 


Etiket: kütahya, sağlıkmüdürlüğü, eğitim


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA