Madımak’ın 30’uncu yıldönümü anıldı




Tarih: 9 Temmuz 2023 Pazar 16:54


Mersin Yenişehir Belediyesi, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında 33 aydın ve sanatçının Madımak Oteli’nde yakılarak katledilmesinin 30’uncu yıldönümü dolayısıyla Mersin Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde anma programı düzenledi. Anma programında sanatçılar İlkay Akkaya ve Turhan Alıcı türkülerini yaşamını yitirenlerin anısına seslendirdi.

Haber - Berna Uslu

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, 26. dönem CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Alevi Kültür Dernekleri yöneticileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaşın katıldığı anma töreni Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlendi. Anma programında İlkay Akkaya ve Turhan Alıcı türkülerini yaşamını yitiren yurttaşların anısına seslendirdi. Belgesel programı ile başlayan anma programında hayatını kaybeden yurttaşların isimleri tek tek okunarak, fotoğrafları gösterildi.

“tüm insanlık adına onlardan özür diliyoruz.”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit; “Hüzünlü anmaları yapmak bir yandan o acıyı hatırlatmak zorluğu taşıyor ancak insanların bu katliamları tarih boyunca unutmamaları gerekiyor. Sivas’ta kaybettiğimiz canlarımızı anmaya ve onları yaşatmaya devam edeceğiz. Bugün burada Sivas’ta kaybettiğimiz canlarımız için bir aradayız. O canlarımızın şiir okumaktan ve türkülerini dile getirmekten başka bir derdi yoktu. Ama o canlarımıza kıydılar. Ruhları şad olsun. Tüm insanlık adına onlardan özür diliyoruz” dedi.

 


Etiket: mersin, yenişehir, madımak, abdullahözyiğit


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA