Söndürüldükçe alevleniyor




Tarih: 19 Temmuz 2023 Çarşamba 16:32


Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 4 gün önce Cennet Tepesi eteklerinde çıkan yangın kontrol altına alınmasına rağmen, zaman zaman alevlenerek yürekleri ağza getiriyor.

  Türkiye;  sıcak havaların yanı sıra nem oranının düşük olduğu bu günlerde dört bir yandan gelen orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Yangınları söndürebilmek için adeta canlarını dişlerine takarak insanüstü gayretler gösteren itfaiye ekipleri, bir yandan da kontrol altına alınan orman yangınlarında, esen rüzgârın da etkisiyle yeniden tutuşan alevlere anında müdahale ederek de bu çabalarını sürdürüyor. 
  Ayvalık’ta, Cennet Tepesi eteklerinde 4 gün önce ağaçlık alanda çıkan yangını söndürmeyi başaran itfaiye ekiplerinin gece gündüz süren mesailerinin bir bölümü de söndürülen alanlarda yeniden başlayan alevlerle mücadele ile geçiyor. 
  21 arazöz ve onlarca itfaiye ekibinin yanı sıra yüzlerce vatandaşın çabalarıyla yerleşim yerlerine ulaşmadan söndürülen yangının ardından ağaçlık alanda, pek çok çam ağacının zarar gördüğü ve aynı bölgede yaşayan; kirpi, kaplumbağa, yılan, kuş ve börtü böcek gibi yüzlerce canlının da alevlerden kaçamayıp telef olduğu gözlendi. 
  Öte yandan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, sıcak havalarda vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurgulayarak, özellikle sıcak ve nem oranının düşük olduğu bugünlerde herkesin daha da hassas olmalarını istedi. 
IHA                                    


Etiket: balıkesir, ayvalık, yangın, müdahale


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA