’Yüzde 25 Zam Verilen Emeklilerimiz Ne Yapacak?’




Tarih: 28 Temmuz 2023 Cuma 18:03

Sercan Özdemir

İlaç fiyatlarına yüzde 30,5 zam geldiğini belirten CHP’li Talat Dinçer, ’Yüzde 25 zam verilen emeklilerimiz ne yapacak’ diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Talat Dinçer; enflasyon rakamları, artan ilaç fiyatları ve son emekli zamlarını değerlendirdi.

"Emeklilerimiz, temel gıda ve sağlık hizmetlerine bile erişmekte güçlük çekiyor"

CHP'li Talat Dinçer, emeklilerin artık temel ihtiyaçları dahi karşılayamaz duruma geldiğine dikkat çekerek;"2023 yılsonu gıda enflasyonu tahmini yüzde 27,9’dan yüzde 61,5’e çıktı. İlaç fiyatlarına yüzde 30,5 zam geldi. Yüzde 25 zam verilen emeklilerimiz ne yapacak? Emeklilerimiz giderek artan fiyatlar nedeniyle temel ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma gelmiştir. Elindeki azıcık geliriyle geçinmeye çalışan emeklilerimiz, artan enflasyon karşısında satın alma güçlerini giderek kaybediyor. Emeklilerimiz, ülkeye yıllarca hizmet etmiş bireyler olarak, yaşamlarını refah içinde sürdürmeyi hak ediyorlar. Ancak hükümetin ekonomi politikaları sonucu ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelen emeklilerimiz, temel gıda ve sağlık hizmetlerine bile erişmekte güçlük çekiyor. Hükümetin bu acımasız politikalarına bir an önce son vermesi gerekiyor. Hükümetin, emeklilerimize daha iyi bir yaşam sağlayacak, onların refahını koruyacak adil ve vatandaş odaklı politikaları benimsemesi şart" ifadelerine yer verdi.


Etiket: emekli, talatdinçer, chp, mersin


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA