CHP, Konuyu Tartışmaya Kapattı!




Tarih: 30 Temmuz 2023 Pazar 16:48

Şirin Alp

CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, 6284 Sayılı Kanun ve ’kadının beyanı esastır’ konusuyla ilgili son günlerde yaşanan tartışmalar üzerine; ’Tartışmaya kapalıdır’ açıklamasına yer verdi.

Tartışma, son günlerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın yaptığı açıklamalarla başladı. Bakan Göktaş, söz konusu yasanın değiştirilemeyeceğini vurgularken; Ankara'da yaptığı basın toplantısında "Sürekli nafaka kabul edilemez" ifadesine de yer vermişti.

"Her kadın bir bireydir ve kimseye ait değildir"

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı'nın koordinesinde Türkiye'nin tüm illerinde eş zamanlı düzenlenen basın açıklamasının bir ayağı da Mersin'de, CHP İl Başkanlığı binasında gerçekleşti. Toplantıda konuşan CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç; Bakan Göktaş'ın söz konusu yasanın değiştirilemeyeceğini belirtmesinin ardından 'Maalesef zaman zaman kadınlarımız da 6284 sayılı Kanun'u uygulamamızı istemiyorlar. Biz bunu alanda görüyoruz' ifadelerine yer verdiğini belirterek; "Sayın Göktaş'a öğretelim; kadınlardan bahsederken iyelik eki kullanılmaz. Her kadın bir bireydir ve kimseye ait değildir. Kendisi de bir kadın olan Göktaş'ın toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki bilincini, bu sayede görmüş olduk" dedi.

"Bu konu bu kadar basit ve nettir"

'Kadının beyanı' üzerinden süren tartışmalara da değinen Genç, "Seçim kampanyası boyunca Cumhur İttifakı 6284'ü hedef gösterdi. Yetmedi 'kadının beyanı esastır' ifadesi sürekli tartışmaya açıldı. Şimdi de Bakan Göktaş çıkıp, 6284'ü kadınların da istemediği gibi gerçek dışı bir söylemde bulunuyor" diye konuştu. Genç, mağdurun beyanının körü körüne esas alınmadığını vurgulayarak; "Yargılama sırasında hayatın olağan akışına uygun, samimi, tutarlı ve istikrarlı bir tutum sergilemesi gerekiyor. Fail ile mağdur arasında menfaate dayalı bir husumet olmaması gözetiliyor. Diyelim ki sanık, tanıklar ve doktor raporları ile desteklenen belgelere rağmen iddiaları çürüttü. O zaman kadının beyanı esas alınmıyor. Kısacası yasada 'masumiyet karinesine' aykırı bir durum yok. Bu konu bu kadar basit ve nettir, tartışmaya da kapalıdır" şeklinde konuştu.


Etiket: chp, mersin, kadın, kolları, 6284, gülşahyıldırımgenç


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA