Mersin Cemevi’nde Aşure Lokmaları Paylaşıldı




Tarih: 7 Ağustos 2023 Pazartesi 11:36

Gizem Tokkuzun

Mersin Cemevi’nde Aşure Lokması programı düzenlendi. Aşure lokmalarının paylaşıldığı programda, Gani Pekşen ve Mercan Erzincan dinleti sundu.

Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi tarafından Mersin Cemevi'nde düzenlenen Aşure Lokması programına Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şube Başkanı Hasan Kılavuz'un yanı sıra milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, kurum temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu ve oda başkanları da katıldı.

"Hasan Kılavuz başta olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum"

Programda konuşan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "İşte, bu aşurede olduğu gibi; Türkiye'mizin genelinde olduğu gibi bu lezzetleri bir araya getirip ortak lezzetler oluşturmak, bu anlamda birliği, dayanışmayı, paylaşmayı pekiştirmek elbette ki bugünler vesilesiyle hep birlikte vurgulamamız gereken hususlardan birisidir. Bugünü tertip eden Hasan Kılavuz başta olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.

"Sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum"

Aşurenin kardeşliği, birliği, dirliği, beraberliği ve bereketi ifade ettiğini vurgulayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de "Bu güzel topraklarda yarınların daha güzel olacağı inancını ifade edecek. Bu vesileyle sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Aşuremizin kardeşliğimize, birliğimize, beraberliğimize, bereketimize vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

"İnsanların Birlikte, Beraber, Yan Yana Gelmesi Ne Kadar Güzel Bir Şey"

Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şube Başkanı Hasan Kılavuz ise yaptığı konuşmada; "Cemevi'nin bahçesinde omuz omuza insanların birlikte, beraber, yan yana gelmesi ne kadar güzel bir şey. Onun için biz diyoruz ki; Muharrem bir matem ama bu matemin sonundaki aşure ise birlikteliği, beraberliği, kardeşliği simgeleyen bir eylemdir" ifadelerine yer verdi.


Etiket: mersin cemevi, aşure lokması, vali pehlivan, vahap seçer


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA