Kocamaz: ’İktidar Genel Görüşme Talebini Reddedecek’




Tarih: 8 Ağustos 2023 Salı 11:29

Sercan Özdemir

Bugün, saat 15.00’te Akbelen’deki maden gerginliği nedeniyle TBMM Genel Kurulu’nda gerçekleşmesi beklenen olağanüstü görüşme öncesi açıklamalarda bulunan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, ’İktidar, bugün Muğla Akbelen’deki orman katliamına yönelik olarak yapılacak olağanüstü toplantıda da ’Meclis çoğunluğu bizde’ diyerek genel görüşme talebini reddedecek’ dedi.

1 Ekim 2023 tarihine kadar tatile giren Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, bugün 2'inci olağanüstü toplantısını gerçekleştirecek. Cumhuriyet Halk Partisi'nin başvurusu üzerine TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Genel Kurul'u toplantıya çağırdı. Bugün, saat 15.00'de gerçekleşmesi beklenen toplantının ana gündem maddesinin 'Muğla Akbelen'deki maden gerginliği' olduğu öğrenildi.

"Öz Benliğimize Dönmemiz Gerekiyor"

Genel Kurul öncesi açıklamalarda bulunan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz ise "Bugün, TBMM Muğla Akbelen'deki orman katliamını görüşmek üzere olağanüstü toplanıyor. Maalesef ormanlarımız her yıl kasti ya da değişik sebeplerle çıkan ya da çıkarılan yangınlarla yok oluyor. Diğer yandan da kömür veya maden çıkarılması ya da turistik tesis yapılması gayesi ile güzelim ağaçlar kesiliyor. Ortaya çok çirkin görüntüler çıkıyor. Oysa biz ağaca ve ormana çok fazla değer veren bir ceddin nesliyiz. Bizler, lafı geldiğinde, 'Yaş kesenin başını keserim' diyen Fatih Sultan Mehmet'in torunlarıyız diyerek, övünürüz. Yıllar geçtikçe bizler millet olarak, birçok kültürümüzü, örfümüzü, gelenek ve göreneklerimizi kaybettiğimiz gibi, doğaya olan saygımızı ve çevreye olan duyarlılığımızı da yok etmişiz. Bizim tez elden silkinip de kendimize gelmemiz, öz benliğimize dönmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

"Bizden Söylemesi"

Kocamaz, Tarsus'un Yanıkkışla Mahallesi'nde yapılması planlanan ve 11 yerleşim alanını da etki altında bırakacağı düşünülen çimento fabrikası olayını da hatırlatarak, "Çimento fabrikası olayında bir araya gelerek, topluca verdiğimiz mücadele ile ormanlarımızın talan edilmesine 'dur' dediğimiz gibi; hep birlikte ve millet olarak yapılması düşünülen her türlü doğa katliamına karşı çıkmamız ve 'hayır' dememiz gerekiyor. İnşallah ben yanılırım. Ama gayet iyi biliyorum ki; bir önceki zamlar ve emekli maaşlarına yönelik olağanüstü toplantıda olduğu gibi iktidar, bugün Muğla Akbelen'deki orman katliamına yönelik olarak yapılacak olağanüstü toplantıda da 'Meclis çoğunluğu bizde' diyerek, Genel Görüşme talebini reddedecek. Önceki toplantı için söylediğim gibi; inşallah bu sefer aklıselimle hareket edip, vatandaşların feryadına kulak vererek, vicdanların sesini dinlerler ve katliamı önlerler. Aksi takdirde bu vebalden kurtulamazlar ve ömür boyu vicdan azabı çekerler. Bizden söylemesi" ifadelerine yer verdi.


Etiket: burhanettin kocamaz, akbelen ormanı, tbmm, genel görüşme


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA