’Ovasından Yağ, Dağlarından Bal Akıyor’




Tarih: 20 Ağustos 2023 Pazar 17:17

Gizem Tokkuzun

Tarsus’ta 2. İncir Şenliği’ne katılan CHP’li Gülcan Kış, ’Tarsus’umuzun ovasından yağ, dağlarından bal akıyor’ dedi.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarsus'un Kadelli Mahallesi'nde bu yıl 2'ncisi düzenlenen İncir Şenliği'ne katıldı.

"Tarsuslular Olarak Çok Şanslısınız"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, hasat edilen dörtler siyah incirinin, 20 mahallede sağladıkları 12 bin 800 incir fidanı desteğinin meyveleri olduğunu belirtirken; CHP'li Gülcan Kış ise festivale katılan üreticilere şöyle seslendi; "Tarsus Türkiye'nin en bereketli toprakları üzerinde kurulmuş bir şehirdir. Tarsus'un çalışkan halkı bu bereketli toprakları emekle, azimle ve kanaat ile milli servete ve aynı zamanda kazanca çeviriyorlar. Tarsuslular olarak çok şanslısınız. Çünkü Allah bu bölgeyi yeryüzü sofrası gibi 1001 nimetle donatmış. Biliyorsunuz kutsal kitaplarda buğdayın, zeytinin, üzümün ve incirin adı geçer. Bu ürünleri yetiştiren yerler kadim ve zengin bir kültüre sahip yerlerdir. Tarsus'ta bu saydıklarımızın her biri ayrı ayrı ve en güzeli yetişmektedir. Şöyle bir tanımlama vardır ovalarından yağ dağlarından bal akan şehir diye. İşte Tarsus’umuz da tam böyle ovasından yağ dağlarından bal akıyor.” 


Etiket: tarsus, incir, şenliği, gülcan, kış


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA