Pazarcıklılar, Aşure Lokmalarını Mersin’de Paylaştı




Tarih: 21 Ağustos 2023 Pazartesi 12:07

Gizem Tokkuzun

Mersin’de Pazarcıklılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından aşure programı düzenlendi.

Pazarcıklılar Kültür ve Dayanışma Derneği bahçesinde düzenlenen programa Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Alevi Bektaşi Federasyonu İnanç Kurulu ve Mersin Cemevi Başkanı Hasan Kılavuz ile Pazarcıklılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Doğan Döldöş de katıldı.

"Aşure bir vesile, önemli olan burada bir arada olmak"

Program açılış konuşmalarıyla başladı. Ardından, Mersin Cemevi Başkanı Hasan Kılavuz'un gülbengi okumasıyla devam eden programda, hazırlanan aşure lokmaları paylaşıldı. Açılışta konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Aşure bir vesile, önemli olan burada bir arada olmak ve geçmişi yad etmek, hatırlamak, bunları konuşmak. Dedemin bilgisiyle aktardığı gibi bunlardan bir ders çıkarmak ve bugüne uyarlamak. Bu bilgiler kitaptan bize bilgi olarak aktarılıp, sadece bir bilgi olarak; hayatımızda uygulamadan, beynimizde, dimağımızda, düşüncemizde kaldığı zaman bir kıymeti harbiyesi yok. Önemli olan aldığımız bu dersleri hayatımızda uygulayabiliyor muyuz? Biz belediye başkanıyız. Güzellikten, doğruluktan, dürüstlükten, eşitlikten, hakça bölüşmeden, zulümden; bunlardan bahsediyoruz. Bunları vatandaşa aktarırken de; siyasetçisiniz retoriğiniz, belagatınız iyi, insanları etkiliyorsunuz. Ama dönüp gittiğiniz zaman içinizdeki şeytan uyanıp, bildiğinizi okursanız bunun bir kıymeti harbiyesi yok" ifadelerine yer verdi.


Etiket: aşure lokmaları, pazarcık, mersin, dernek, vahap seçer


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA